Problemen Android-app

dinsdag 14 mei 2019

Sinds het weekend van 4-5 mei zijn er wat problemen met de Android App. Op deze datum verliep er een beveiligingscertificaat. Het nieuwe certificaat bleek niet volledig vertrouwd te worden door oudere Android toestellen, met name Android 4.

Gebruikers die de app opnieuw probeerden te installeren, liepen vervolgens ook nog tegen een tweede probleem aan: de hoofd-server vereist TLS1.2, wat oudere Android-versies niet ondersteunen. Als tijdelijke oplossing is TLS1.0 (een verouderde beveiligingsstandaard) nu ook weer toegestaan.

Er wordt hard gewerkt aan permanente oplossingen.

Hemelvaart en Pinksteren

dinsdag 22 mei 2018

Dagelijks Woord houdt in principe altijd rekening met de Christelijke feestdagen. Enkele voorbeelden: Pasen 2016 Pinksteren 2016 Pinksteren 2017 Pasen 2017

Afgelopen periode is het door menselijke fouten helaas verkeerd gegaan. Om herhaling te voorkomen, hebben we een wijziging aan de software gemaakt. In komende jaren wordt de medewerker die op dat moment de teksten klaarzet geattendeerd op de feestdag.

Fout in de incasso-opdracht van maart/april

woensdag 21 december 2016

Stichting Dagelijks Woord werd op 20/12/2016 geattendeerd op een fout in de incasso-opdracht van april 2016. Donateurs die in maart 2016 een donatie deden via incasso zagen een maand later het bedrag nogmaals afgeschreven worden.

Ons boekhoudprogramma maakt een .xml bestand wat we importeren bij de bank. Waarschijnlijk is door een menselijke fout het bestand van maart niet als voltooid gemarkeerd. Hierna werden de ‘openstaande’ betalingen van maart in april nogmaals uitgevoerd. Uit handmatige controle lijkt het om slechts vier donateurs te gaan, maar zowel het boekhoudprogramma als de bankafschriften geven geen definitief bewijs hiervan.

We hebben een mail verstuurd naar de donateurs waar wij denken dat het om gaat. Heeft u in maart ook een donatie via incasso gedaan, dan kunt u op uw afschriften van maart/april controleren of dit ook bij u fout is gegaan. Is dit bij u het geval, neem dan alstublieft contact op via het contactformulier. Vermeld alstublieft uw rekeningnummer, uw naam en het bedrag waarom het gaat.