Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Matteus 11:28-30

Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven. Neem mijn juk op je en leer van mij, want ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want mijn juk is zacht en mijn last is licht.

-- Matteus 11:28-30

14 reacties op de tekst van maandag 16 februari 2009 – Matteus 11:28-30

Here Jezus,
hier ben ik.
Verlangend naar rust,
verlangend naar verlichting.

Het juk van de wereld is zo zwaar.
Van alles wordt er van je verwacht.
Van alles moet je doen.
Van alles moet je kunnen.
Van alles moet je zijn,
behalve jezelf.
Niet klagen, maar dragen,
want niemand heeft meer tijd.

Hier ben ik,
Here Jezus.
Geef mij Uw juk.
Wees U mijn leermeester.

Bij U mag ik mezelf zijn.
Bij U kan ik mezelf zijn.
Uw rust en vrede omringen mij.
U geeft mij de tijd om te leren.
U gaat stap voor stap met mij mee.
Niets moet,
U vraagt slechts in liefde.
Mijn hand steunt in de Uwe.

Here Jezus,
hier ben ik.

Rust en vrede
dalen neer in mijn hart.
Zacht is het juk
dat U mij oplegt.
Licht, de last
die U te dragen geeft.
Want U hebt gedachten van vrede
over mij en niet van onheil.
Want alles heeft U voor mij
reeds gedragen.
Uw striemen,
brachten mij genezing.

©Rita.

Rita. | 16 februari 2009 | 09:08 | 34d94a

Ik vind het zo mooi dat er staat: “Leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart.” Ik denk dat daar een sleutel ligt om rust te ervaren: dat we leren om zachtmoedig en nederig te zijn.

hilde | 16 februari 2009 | 09:47 | cac8ac

Hallo Rita,

Ik vind de tekst die je geschreven hebt heel mooi en indrukwekkend.

God zegene je rijkelijk, zuster

Rachel

Rachel | 16 februari 2009 | 11:19 | 6f2398

Dank je wel, Rachel.
Ook jij Gods rijke zegen.

Rita.

Rita. | 16 februari 2009 | 15:36 | 34d94a

Deze bijbeltekst is inderdaad mooi maar het jammere is dat het zooo uit zijn verband wordt gerukt.

Deze tekst slaat op de christen-joden, die onder druk van de Farizeeërs zich aan allerleid wetten en regeltjes moesten houden om als ‘goede christen’ te leven.
Jezus wil met deze tekst zeggen dat het volgen van Hem zonder al die regels is die zo zwaar drukken (door Farizeëen) op het leven van de mensen in die tijd.

Dus mijn oproep is:

Mensen, pas op met het uit het verband rukken van bijbelse teksten!

Groeten,
Elisa

elisa | 17 februari 2009 | 00:24 | 93439f

Beste Elisa,

Hoeveel Farizeeres leven er onder de christenen denk je? De tekst is zo actueel dat je er kippenvel van zou krijgen.
Ik ga niet oordelen over waar de waarheid ligt maar in veel kerkgemeenschappen is bar weinig licht. Omdat er weinig goddelijk licht is steken de mensen zelf maar een kaars aan, echter geeft het verkeerde licht ook het verkeerd beeld.
Hele volkstammen rennen achter hun dominee of wat voor een voorbeeld dan ook aan zonder te beseffen dat ze of de verkeerde kant op of in rondjes rennen. Het leven onder de wet zonder Jezus als verlosser te kennen is niet iets van 2000 jaar geleden het is van nu.

Ik leef zelf in een gemeenschap die ze “de zwartekousenkerk” noemen. Geloof me als anders denkende (ziende) valt het niet altijd mee om er te leven. Maar ik wacht op Gods tijd.
Bid maar veel voor deze gemeenschappen misschien dat er eens iets doorbroken mag worden. Dat de schellen van hun ogen afvallen en ziende mogen zien.

Amen.

Ik durf mijn eigen naam niet boven deze reactie te zetten omdat ik bang ben dat er mensen zijn die mijn naam en situatie herkennen.

Peter | 17 februari 2009 | 07:57 | f101a5

Ik wil me allereerst aansluiten bij de visie van Peter. Niet om te wijzen naar een bepaalde geloofsstroming. Wel kijkend naar de persoonlijke relatie die veel “christenen” missen, omdat hen daar nooit iets over verteld wordt.

En voor Elisa heb ik de vraag: vind je de tekst op zich hier uit zijn verband gerukt, of vind je de reacties “gekleurd”? Of bedoel je dat deze tekst in het algemeen verkeerd gebruikt wordt?

Gods zegen!
Hans

Hans | 17 februari 2009 | 10:05 | 6ff63d

peter, schaam je je voor je Heer???
wat moet Jezus dan voor jou doen bij de vader???

God bless

raymond | 17 februari 2009 | 10:13 | 2d6d69

Raymond,

Nee ik schaam me niet voor mijn Heer. Integendeel.

Jezus hoeft helemaal niets meer te de bij de Vader.

Het gaat ook niet om mij. Er is een hele grote groep mensen die ik het zo van harte gun om Het Licht te zien. Het is zo eenvoudig maar ze zijn zo onbereikbaar. Voor evangelisatie hoeven we de grenzen niet over. Er is hier nog zoveel werk te doen. Diep in mijn hart geloof (weet) ik dat daarin een taak voor mij weggelegd is maar niet eerder dan op Gods tijd.
Abraham ging God helpen en verwekte Ismael. Als hij op God had gewacht dan was hem een hoop ellende bespaard gebleven. Ik kan niet zomaar naar buiten lopen en tegen de mensen zeggen “Je moet Jezus aannemen als je verlosser” . Ik moet mijn tijd afwachten.
In mijn hart heb ik een heel blij geloof, heb geen medelijden met mij maar bid ook voor deze mensen.
Jezus had het veel moeilijker. Zijn vernedering is onze verlossing.

Groeten en Gods zegen,

Peter

Amen

Peter | 17 februari 2009 | 13:30 | f101a5

Raymond,

Ik geloof dat Peter zich absoluut niet schaamt voor de Heer, anders zou hij niet reageren op dit forum. Volgens mij heeft het puur met de mensen in zijn kerk en in zijn omgeving te maken.

Peter, als die kerk zo duister is, waarom zoek je dan geen betere kerk? Dan kan God misschien meer bewegen in en door je leven heen en zal jij meer levensvreugde kennen. Er zijn genoeg kerken die de waarheid preken en waar het wel licht is. Ik ga naar een pinksterkerk, waar heel veel acitiviteiten worden georganiseerd, naast de drie diensten in de week.

Als je meer wilt weten, kun je contact opnemen met mij via mijn getuigenis. Daar staat mijn website bij, waar je op kunt reageren.

God zegene je, broeder

Rachel

Rachel | 17 februari 2009 | 13:36 | 5549d1

Rachel,

Wanneer ik naar een andere kerk zou gaan dan kan ik mijn huwelijk ook wel afschrijven. Ik ben altijd een passieve kerkganger geweest. Toen mijn vader overleed ben ik pas over dingen na gaan denken. Samen met een collega die ook bij een pinkstergemeente kerkt ben ik toen heel actief met het geloof bezig gegaan. God heeft mij toen dingen laten zien en begrijpen die mij de overtuiging heeft bezorgd die ik nu heb. Ik vind met deze overtuiging alleen geen aansluiting bij mijn vrouw en mijn hele schoonfamile.
Ik heb op mijn 20ste belijdenis gedaan waar ik nu spijt van heb. Het liefste zou ik heel actief met het geloof bezig zijn. Nog liever zou ik me laten (over)dopen. Misschien kun je begrijpen dat je behoorlijk als een ketter gezien word wanneer je dat oppert.

Overigens heb ik wel veel levensvreugde en ben een zeer positief ingesteld mens. Ik begrijp dat dat n.a.v. mijn reacties niet echt blijkt.

Met vriendelijke groet,

Peter

Peter | 17 februari 2009 | 14:48 | f101a5

Beste Peter.

Ik bid je in dit alles Gods rijke en onmisbare zegen toe, in wijsheid, in inzicht, in liefde, in geduld, in kracht en in het verstaan van Gods stem.
Wees zo gezegend in Jezus’Naam.
-Amen-

Met vriendelijke groeten, Rita.

Rita. | 17 februari 2009 | 15:09 | 34d94a

Hoi Rachel,

ik snap opzich je reactie op peter als je zegt: waarom zoek je dan geen betere kerk, maar ik ben het er niet egt mee eens. Je kan altijd wel zeggen als je iets niet leuk vind in een kerk: o, dan zoek ik wel weer n andere.. maar als iedereen constant weg zou lopen werkt dat natuurlijk niet. Ik denk niet dat er ergens een perfecte gemeente is. als je weg loopt laat je de rest van je gemeente zitten, juist als je blijft kan je van Zijn liefde en licht vertellen en getuigen en kan Hij door jou en door veel meer christenen heen een opwekking geven! zodat nog veel meer mensen zijn licht en liefde zullen gaan kennen! Dat is toch veel gaver dan dat alleen jij het naar je zin hebt? Laat je licht schijnen in deze wereld!

Gods zegen!
Alieke

Alieke | 17 februari 2009 | 15:41 | 8cd8bf

Hallo Alieke,

Ik ben het met je eens dat er geen kerk is die perfect is. Wat ik bedoelde is iets anders dan wat jij eruit haalt. Het gaat er niet om of het leuk is in de kerk, maar of de prediking en alles eromheen Bijbels is.

Voor ik bij mijn huidige gemeente terecht kwam, zat ik bij een club die zich voordeed als evangelische kerk, compleet met opwekkingsliederen en “genezingsdiensten”. Ik had het daar best naar m’n zin en kon met een vrouw daar heel goed opschieten. We gingen buiten de diensten ook heel vaak met elkaar om. Ook met de voorganger en zijn vrouw kon ik goed opschieten en zo waren er nog wel een paar mensen. Heel leuk en gezellig, allemaal.

Echter, de prediking klopte van geen kant. De leer die verkondigt werd, ging compleet tegen de Bijbel in. Hij zei bijvoorbeeld dat je mag zondigen tegen God en dat hij zelf regelmatig deed. Mijn man en mij raadde hij eens aan om de wereldse wetten te negeren in een bepaalde situatie. En zo kan ik nog wel wat voorbeelden aanhalen.

Door allerlei omstandigheden zijn de diensten daar gestopt en het is inmiddels helemaal opgeheven. Wat ben ik blij dat ik daar niet meer naartoe ga en een goede kerk gevonden heb, met een gezonde Bijbelse leer. Het heeft mij in ieder geval heel erg geholpen.

En dat is waar het om gaat, dat de prediking klopt met wat de Bijbel zegt. Als dat in de kerk waar Peter naartoe gaat niet het geval is, kan hij beter opstappen en een andere wel Bijbelgegrouwe kerk opzoeken. Dat heeft niets met liefde voor andere mensen te maken. Hij kan heel goed uitleggen waarom hij weggaat en zo andere mensen aan het denken zetten. Opwekking onder christenen is prachtig, maar christenen gaan al naar de hemel. Ik heb liever dat er grote opwekking komt onder de mensen die op dit moment bezig zijn verloren te gaan naar de hel en hen het evangelie verkondigen.

Ik bid heel veel voor mensen bij mij in de wijk en getuig tegen hen over Jezus. Het gevolg is dat een vrouw bij mij in de straat tot bekering is gekomen, verschillende andere mensen open zijn en mijn vroeger supernegatieve buurman aan het veranderen is en binnenkort zelfs voor het eerst sinds jaren een keer op bezoek wil komen. Ter verduidelijking, vroeger was hij alleen maar aan het vloeken en tieren, dat is nu eel erg veranderd. Ik bedoel maar, die man is 80+, stel dat hij tot bekering komt. Dat is toch prachtig?

Ik heb mijn getuigenis ook op “mijn getuigenis” gezet. Daar staat mijn website bij. Via die site kan je persoonlijk contact opnemen met mij. Dus als je zin hebt om verder te mailen over dit onderwerp, lijkt het me beter dat we dat prive doen. Anders wordt het een lang verhaal en daar is dit forum niet helemaal voor bedoeld. Ik vind het op zich prima om nog even door te mailen met je.

Ik wens je Gods zegen en wijsheid toe en hoop dat je hoofdpijn minder is.

Hartelijke groet,

Rachel

Rachel | 18 februari 2009 | 13:44 | 5549d1

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.