Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

1 Petrus 2:20-21

Immers, is er enige reden om trots te zijn wanneer u de slagen verdraagt die u als straf voor uw wangedrag krijgt? Het is echter een blijk van Gods genade wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden. Dat is uw roeping; ook Christus heeft geleden, om uwentwil, en u daarmee een voorbeeld gegeven. Treed dus in de voetsporen van hem.

-- 1 Petrus 2:20-21

Op zich ga ik hier van in de oppositie. Mijn overtuiging is dat er iets heel anders mee zal worden bedoeld dan op het eerste gezicht lijkt. Gods wereld is niet van hier. Hoe zullen wij begrijpen! In de stilte vragen om wijsheid en inzichten voor die dingen die ons niet duidelijk zijn. Dit is er voor mij zo één.

Hannie | 23 maart 2009 | 12:45 | 023df5

Voor Hannie,

In Het Boek staat het in andere bewoordingen, wellicht valt er dan een ander licht op.

20 Als u geduldig de straf voor uw misdaden ondergaat, is dat natuurlijk geen verdienste. Maar als u goed doet en dan geduldig het onrecht verdraagt dat u wordt aangedaan, zult u daardoor de genade van God ervaren. 21 Al dit lijden hoort bij het leven waartoe God ons geroepen heeft. Christus, Die voor u geleden heeft, is het voorbeeld dat u moet volgen; en in Zijn voetstappen moet u treden.

Bep

Bep | 23 maart 2009 | 14:57 | 3f578f

Reacties gesloten