Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

1 Korintiers 2:5

Want uw geloof moest niet op menselijke wijsheid steunen, maar op de kracht van God.

-- 1 Korintiers 2:5

Eén reactie op de tekst van dinsdag 28 april 2009 – 1 Korintiers 2:5

Inderdaad, alleen als we het van Hem verwachten kunnen we werkelijk vast staan in het geloof. Wijsheid kan een eye-opener zijn, maar alleen voor zover die wijsheid je aandacht wil helpen richten op de levende God. Hem te vrezen is immers het begin der kennis, omdat die vrees je bepaalt bij je tekortkomingen ten opzichte van Hem en je aldus inscherpt hoezeer je als mens op de genade bent aangewezen die Hij ons om Jezus’ wil schenkt. Dat te kunnen aanvaarden vraagt geloof, en geloof is geen menselijk slimmigheidje, niet een of andere competentie die je jezelf eigen kunt maken door een geestelijk 10-stappenplan.

Percival | 28 april 2009 | 08:11 | f6993b

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.