Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

1 Johannes 3:1

Bedenk toch hoe groot de liefde is die de Vader ons heeft geschonken! Wij worden kinderen van God genoemd, en dat zijn we ook. Dat de wereld ons niet kent, komt doordat de wereld hem niet kent.

-- 1 Johannes 3:1

4 reacties op de tekst van woensdag 06 mei 2009 – 1 Johannes 3:1

Omdat de wereld Hem niet kent, is het zo belangrijk om te evangeliseren en mensen gevraagd of ongevraagd het Woord bekent te maken. God zegt dat Hij de straatstenen kan laten spreken, maar Hij wil dat wij als christen de straat opgaan en mensen Zijn heilige reddingsplan verkondigen. Ik ben blij en dankbaar dat God mij in een kerk heeft geplaatst met evangelisatie en kerkplanting als speerpunt. Mede daardoor heb ik een groot hart voor mensen gekregen.

God is groot en zeer te prijzen.

Rachel | 6 mei 2009 | 16:08 | 72afc9

Maar dat grote hart voor mensen komt vooral voort uit de genade van die goede God. Heb je galaten 5 vers 22 al gelezen? Wat een vertroosting! Daarom zijn de verkorenen ook zo gelukkig, onder andere.

Prijs Zijn Heilige Naam, Hij is het waard.

Maar een vraagje:

Kijk, ik ben van God door Zijn werk mij meer naar Hem gaan richten. Op een bepaald ogenblik voelde ik mij onder het gebed zo onnoemelijk blij en tegelijk ook zo schuldig aan mijn zonden. Normaal ben ik niet zo emotioneel maar toen voelde ik een grote blijdschap en een groot verdriet.
Ook heb ik in een boekje gelezen dat er verschillende stappen zijn in de “bekering” nl.: roeping, wedergeboorte, geloof en bekering, rechtvaardigmaking en heiligmaking en volharding. Deze zijn in dit leven.
Hoe noem jij dat wat ik mee heb gemaakt? Zijn roeping is duidelijk omdat ik Mij meer en meer met mijn hart door Hem naar Hem heb mogen richten.
Ik ben geloof ik nog heel nieuw in dit alles ook al heb ik mijn hele leven Gods woord elke zondag gehoord, kun jij er iets over zeggen?

Als er iemand anders iets weet, ik hoor het zeer graag.

klaasjan | 9 mei 2009 | 15:49 | 6c6fc0

Hoi Klaasjan,

Hoe mooi is het om Gods Liefde te ervaren in je hart. Als je echt die Liefde ervaart kan het heel goed zijn dat je “een heel apart gevoel van binnen” krijgt, dat Gods liefde als een warme gloed door je heen stroomt.
Die warmte kan er dan heel goed voor zorgen dat er tranen van binnenuit loskomen. Dat kunnen tranen van berouw en verdriet zijn over je zonden, maar zeker ook tranen van onbeschrijflijk geluk over de vergeving van die zonden.
Ik heb dat zelf ook weleens meegemaakt. “Gewoon” een heel duidelijk besef van hoe dicht God bij mij als simpel mens wil en kan zijn. Zelf heb ik daar kracht uit geput om dieper te gaan investeren in mijn leven met God, het uitwerken van de bekering – van mijn keuze voor God – in een goede Bijbelgetrouwe kerk.

Ik hoop maar dat je hier iets aan hebt.
God zegene je met de vruchten van Galaten 5!

Hans

Hans | 12 mei 2009 | 08:19 | 6ff63d

Beste Hans,

Dank voor dit woord. Het is Gods antwoord. Het teken van dat Hij door gaat werken in mijn zondige hart. Het is een groot goed dat God naar mij omziet. Ik bid nu ook om de zondenkennis, want daar hapert het nog aan, dat voel ik gewoon.

Over Galaten 5 vers 22 ben ik aan het schrijven. Hierbij behandel ik elke vrucht naar verzen uit de Bijbel en beschrijf ik wat die gave uitwerkt. Ook voor de bekering werkt God met die gaven, dat ervaar ik ook, dat is ook zo want ik weet zeker dat God met de Heilige Geest nu ook door zal werken.

Klaas Jan (16)

klaasjan | 12 mei 2009 | 11:27 | 63c148

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.