Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Johannes 14:15-17a

Als je mij liefhebt, houd je dan aan mijn geboden. Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: de Geest van de waarheid.

-- Johannes 14:15-17a

Eén reactie op de tekst van woensdag 11 november 2009 – Johannes 14:15-17a

God vraagt van de christen niet alleen bekering, maar ook heiliging. Gods wil doen is meer dan nalaten Gods wil niet te doen.
Maar dat kan de mens niet in eigen kracht, noch door geweld. Nee, daarvoor is Gods Geest nodig. Wie gedoopt is met de Heilige Geest – de Geest van de Waarheid, de Trooster – beschikt over de volheid van de gaven van de Geest, zoals Paulus ze her en der (o.a. in Galaten 5) beschrijft.
Wat zou het mooi zijn om voluit op Gods manier te leven…! Als het aan God ligt, is het mogelijk! Hij belooft het ons immers.

Hans | 12 november 2009 | 09:03 | 6ff63d

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.