Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Genesis 1:26

God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’

-- Genesis 1:26

Eén reactie op de tekst van vrijdag 04 december 2009 – Genesis 1:26

Heerschappij voeren over Gods schepping… Wat zou daarmee bedoeld worden?
God schiep alle schepselen en zag dat het goed was. De “opdracht” aan de mens is dus om er namens God voor te zorgen dat alles goed blijft.
Helaas hoeven we niet veel verder te lezen in de Bijbel om er achter te komen dat die missie feitelijk mislukt is. De mens deed wat God verboden had en zondigde, waardoor dood en verderf de wereld in kwamen.

Tegenwoordig is er – tot in de politiek aan toe – veel aandacht voor natuurbeheer. Maar of die aandacht nu echt op Gods manier is…?!? Ik waag het te betwijfelen, als er zoveel strijd en onenigheid over is.
Bovendien merk ik er weinig van dat in al die discussies hierover God enige rol speelt. Het lijkt wel of de mens besloten heeft om zelf maar meteen op Gods troon te gaan zitten. En waar kennen we dat van? Is dat niet de feitelijke oorzaak van de val van Lucifer, zoals beschreven in Gods Woord……?

Gods zegen gewenst!
Hans

Hans | 4 december 2009 | 09:10 | 6ff63d

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.