Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Genesis 1:26

God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’

-- Genesis 1:26

Heerschappij voeren over Gods schepping… Wat zou daarmee bedoeld worden?
God schiep alle schepselen en zag dat het goed was. De “opdracht” aan de mens is dus om er namens God voor te zorgen dat alles goed blijft.
Helaas hoeven we niet veel verder te lezen in de Bijbel om er achter te komen dat die missie feitelijk mislukt is. De mens deed wat God verboden had en zondigde, waardoor dood en verderf de wereld in kwamen.

Tegenwoordig is er – tot in de politiek aan toe – veel aandacht voor natuurbeheer. Maar of die aandacht nu echt op Gods manier is…?!? Ik waag het te betwijfelen, als er zoveel strijd en onenigheid over is.
Bovendien merk ik er weinig van dat in al die discussies hierover God enige rol speelt. Het lijkt wel of de mens besloten heeft om zelf maar meteen op Gods troon te gaan zitten. En waar kennen we dat van? Is dat niet de feitelijke oorzaak van de val van Lucifer, zoals beschreven in Gods Woord……?

Gods zegen gewenst!
Hans

Hans | 4 december 2009 | 09:10 | 6ff63d

Reacties gesloten