Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Jesaja 11:1-2

Maar uit de stronk van Isai schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei. De geest van de HEER zal op hem rusten: een geest van wijsheid en inzicht, een geest van kracht en verstandig beleid, een geest van kennis en ontzag voor de HEER.

-- Jesaja 11:1-2

Eén reactie op de tekst van woensdag 17 februari 2010 – Jesaja 11:1-2

Een nieuwe scheut uit de stronk van Isaï. Een nieuwe loot aan de stam.

Wat mogen we blij zijn dat God woord houdt en dat Jezus 2000 jaar geleden als de Messias, de Christus naar deze aarde kwam. Dat Hij heeft geleden en is gekruisigd om onze zonden. Door onze zonden was immers de boom omgehakt en slechts een kale stronk overgebleven.

Deze nieuwe loot aan de stam geeft ons na Zijn opstanding – na Pasen – de kans om een nieuw leven te beginnen als wedergeboren christen. Hij overtuigt de mensen daarvan door Zijn Heilige Geest. Zo biedt Hij ook ons wijsheid, inzicht, kracht, kennis en ontzag.

Moge ieder van ons vanuit die zekerheid en die gaven leven!

Hans

Hans | 17 februari 2010 | 09:17 | 4d7c2d

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.