Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Jakobus 2:1

Broeders en zusters, het geloof in Jezus Christus, onze glorierijke Heer, staat niet toe dat u mensen op hun uiterlijk beoordeelt.

-- Jakobus 2:1

2 reacties op de tekst van maandag 26 april 2010 – Jakobus 2:1

God ziet het hart aan. Hij kijkt dieper dan wij, mensen. Daarom is het niet aan ons om andere mensen te oordelen enkel op basis van wat we met het blote oog zien.

Als ik kijk naar de getuigenissen op MijnGetuigenis.nl zie ik dit thema ook regelmatig teugkeren. Op deze site – en daar wil ik nu even de aandacht op vestigen – vindt sinds kort weer regelmatige verversing plaats. Nieuwe verhalen over hoe God werkt in en door de levens van mensen heen.

Oordelen op uiterlijk? Niet doen!
Oordelen op basis van Gods Woord? Een “must” in Gods ogen!

Gods zegen!
Hans

Hans | 26 april 2010 | 08:17 | 4d7c2d

Ik ben het helemaal eens met wat Hans zegt. Mijn man en ik spraken een paar jaar geleden een man aan tijdens straat-evangelisatie. Hij was zeker twee meter groot, heel breed, had zijn haar helemaal afgeschoren en had zichzelf helemaal vol laten tatoeeren.
Andere mensen zouden misschien bang zijn geweest en hadden hem niet aangesproken. Mijn man en ik keken door zijn uiterlijk heen en hadden vervolgens een heel leuk en open gesprek met hem over het geloof in Christus Jezus.

Het is een beeld van hoe Jezus omging met mensen. Hij ging immers om met de verschoppelingen van de maatschappij, zoals hoeren. Die kleden zich toch ook wat anders dan maatschappelijk gezien, misschien gewenst is.

Laten we daarom niet kijken naar het uiterlijk, maar mensen proberen te bereiken voor Jezus, door met hen over hun binnenkant te praten. Wie weet kunnen die mensen dan hun getuigenis achterlaten op Mijn getuigenis. Dat zou toch prachtig zijn? Want de hemel staat open voor alle mensen die geloven en belijden dat Jezus Heer is.

Rachel

Rachel | 26 april 2010 | 09:44 | 70838b

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.