Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

2 Kronieken 16:9a

De HEER laat immers voortdurend zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp die hem met heel zijn hart is toegedaan.

-- 2 Kronieken 16:9a

Eén reactie op de tekst van dinsdag 15 juni 2010 – 2 Kronieken 16:9a

Ben ik Hem met heel mijn hart toegedaan? Zo vaak nog betrap ik mezelf op halfhartigheid, liefdeloosheid en geneigdheid tot ongehoorzaamheid, maar toch… Ik ben ervan overtuigd dat de Heer in mijn leven een goed werk is begonnen en dat Hij mij helpen wil om te komen tot het punt waarop ik naar waarheid beamen kan dat ik Hem met heel mijn hart ben toegedaan, en dat uit genade alleen.
Ik begin hoe langer hoe meer te beseffen dat dat oude leven niet minder dan een radicale breuk vraagt, maar ik heb ervaren dat goede voornemens – het van mijzelf verwachten – tot niets leiden. Maar als ik het daarentegen van Hem verwacht en van Hem alleen, dan blijkt het leven wendingen te nemen die beter zijn voor mijn geloofsgroei dan ik van tevoren had kunnen bedenken met mijn mensenverstand. Hem zij alle lof, van nu aan en tot in eeuwigheid!

Aart | 16 juni 2010 | 19:42 | fdd9c0

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.