Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Sefanja 3:17

De HEER, je God, zal in je midden zijn, hij is de held die je bevrijdt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in zijn liefde zal hij zwijgen, in zijn vreugde zal hij over je jubelen.

-- Sefanja 3:17

4 reacties op de tekst van vrijdag 23 juli 2010 – Sefanja 3:17

Dit is toch zwaar bemoedigend. Wat een groot God dienen wij, dat Hij op zo’n liefdevolle manier naar ons kijkt.

Laten wij ons dan gedragen als gehoorzame kinderen en doen wat Hij ons zegt. Dat is nog wel het minste dat Hij aan ons verdiend heeft.

Voor de mensen die Jezus niet kennen als hun Heer en Verlosser, kom tot berouw en bekering. Ook dat is wat God van ons verlangt. Er is geen mooier leven dan het christenleven. Kijk ook eens op mijngetuigenis.nl. Daar staan namelijk hele mooie getuigenissen van hoe God mensen veranderd, bevrijd en hersteld.

Rachel | 23 juli 2010 | 09:31 | b57c83

Met verbazing lees ik hier de commentaren. Voor de duidelijkheid: ik gun eeneider zijn/haar geloof in een god zolang die zich niet maar niet met wet en regelgeving bezighoudt.

Wat ik vroeger geleerd hebt is dat jullie god een god is b=van barmhartigheid en liefde en de mens zelfbeschikingsrecht heeft gegeven.

Wil deze god dan niet gewoon dat wij goede mensen zijn voor een ander en voor jezelf, dat je je sociaal maar niet dom (dus dat je zelf nadenkt over het goede en het kwade) gedraagt. Kortom dat je een goed mens bent in het algemeen.

De verafgoding die ook jullie god volgens mij heeft verworpen is dan toch niet nodig. Volgens mij zou die tevreden zijn als je je gedraagt zoals hij zou willen maar wat volgens mij gewoon normaal zou moeten zijn.

Dit lijkt mij veel belangrijker dan het verafgoden/aanbidden/vereren van een zogenaamd wezen.

Niet dan?

gralapalfe | 17 augustus 2010 | 17:07 | da20f4

Hoi gralapalfe,

God is inderdaad een God van barmhartigheid en liefde, en de mens heeft inderdaad zelfbeschikkingsrecht. Er zijn wetten en regels. We kunnen kiezen om ons daar aan te houden, of om dat niet te doen, daar zijn we vrij in. Maar God vraagt ons of we Hem willen vertrouwen (dat is echt een vraag, dus niet gedwongen) en dat zelfbeschikkingsrecht te gebruiken om te doen wat Hij zegt dat het beste voor ons is.

Ik begrijp je verbazing enigszins, omdat het voortkomt uit een bepaald godsbeeld. Deze website is echter gebaseerd op de Bijbel, niet op menselijke gedachtes. “Een goed mens zijn in het algemeen” is niet iets uit de Bijbel. En de aanbidding (verafgoding?!) van God is wel iets uit de Bijbel.

Groetjes,
Hes

Hes | 24 augustus 2010 | 20:42 | 00a67c

Wat als in “flits”door mij heen gaat is dat die geweldige God ook wenst dat wij zo worden als Hij. Voor mij betekend deze tekst dat ik vol liefde moet zijn en dat ik blij moet zijn met de goede dingen van de ander in plaats van overal commentaar op te hebben.
En in Zijn liefde zal Hij zwijgen. Zwijgen! Wat een thermometer voor mijn liefde. Wat zal het een positieve uitwerking hebben om mijn omgeving!

Miklós | 28 mei 2011 | 08:47 | 4c3a96

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.