Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Spreuken 3:31

Wees niet jaloers op iemand die geweld gebruikt, kies niet de weg die hij gaat.

-- Spreuken 3:31

12 reacties op de tekst van dinsdag 25 oktober 2011 – Spreuken 3:31

Gelukkig is de mens
die wijsheid heeft gevonden
Een mens die inzicht wint
Wijsheid levert meer op dan
zilver geeft meer profijt dan goud!

Ans Bieleveld | 25 oktober 2011 | 06:16 | 12d299

De geest is gewillig maar het vlees is zwak

Julia | 25 oktober 2011 | 07:10 | fd28e0

Mogen goedertierenheid en trouw jou niet verlaten.
Bind ze om je hals, schrijf ze op de tafel van je hart,
vind gunst en goed verstand
in de ogen van God.
Vertrouw op de Heere met heel je hart,
en steun op eigen inzicht niet.
Ken Hem in al je wegen
dan zal hij je paden rechtmaken.
Vind gunst en goed verstand, geestelijke wijsheid van de Heer, Hij geeft het ons om niet.
In al onze wegen Hem kennen oei dat is niet altijd gemakkelijk, hoe snel zitten we soms niet op een zijweg, Maar de Heer bied altijd uitkomst Amen ik spreek uit ervaring, Hij is mijn Leermeester met vallen en weer opstaan, maar hij vangt ons altijd op, zijn eeuwige armen zijn onder ons Amen.
Een gezegende dag, en als men in wijsheid tekort schiet laat hij God erom bidden, en hij heeft het ons, het gaat door Geest, God is Geest, Amen
Elizabeth

Elizabeth Frijhoff | 25 oktober 2011 | 10:46 | d6ede0

Bemoedigende berichten hier neergezet.

Hoe gaat het met Chris?
en Rachel en Hans?

Truida | 25 oktober 2011 | 11:12 | a54034

Hallo Truida,

We zijn jullie niet vergeten, hoor. We hebben het alleen wat druk gehad de afgelopen dagen. Vorige week woensdagavond kwamen we uit de kerk en kwamen we erachter dat onze kat een paar flinke vechtwonden had. De volgend dag naar de dierenarts en daar bleek dat het gehecht moest worden. Die vrijdag en zaterdag toch maar de kat aan onze goede oppas overgelaten en lekker meegedaan aan een georganiseerde wandeltocht op Ameland. Zondag gewoon weer twee kerkdiensten en gisteren en vandaag gewerkt en veel met die maffe kater van ons bezig geweest.

We hebben nog wel contact gehad met Chris. Hij zal hier zelf binnenkort ook wel weer een reactie achterlaten. We willen niet veel zeggen, dat moet hij zelf doen. Wat we wel kunnen zeggen is dat hij afgelopen zondagochtend naar de pinksterkerk is geweest en het de hele dienst heeft volgehouden. De vorige keer moest hij eerder weg, omdat hij het niet volhield vanwege zijn problemen. Het is ons duidelijk dat hij nog heel veel gebed (en vasten) nodig heeft. Hij heeft nog steeds een erg negatief zelfbeeld en allerlei andere problemen. Maar…we hebben nog altijd hoop voor hem. Dus als jullie voor hem willen blijven bidden, heel graag.

Rachel | 25 oktober 2011 | 16:05 | 84efa8

@ Rachel.
Bedankt voor je schrijven,ik begrijp het hoor,wij hebben zo,n 6 weken geleden onze trouwe viervoeter in moeten laten slapen, en daar hebben we zo,n 4 mnd intensieve zorg mee gehad, ach,, als beesten konden praten,,,,,,,,

Ik vind het heel moedig van chris dat hij het toch probeert,het gaat niet van de ene op de andere dag, maar hij heeft ook een plek in ons hart,ik hoop dat chris beseft, hoeveel mensen WEL van hem houden zoals hij is,een innerlijke vrijheid is zo nodig in een menseleven,en dat kan Jezus alleen doen,maar je moet willen, en soms is door de strijd des levens, je ziel zo uitgeput.
Heel veel sterkte samen.
Chris, hou vol, ik sla even vanuit hoog nederland een arm om je heen.
Groet Truida.

Truida | 25 oktober 2011 | 18:48 | a54034

Hallo Truida,

Ik weet wat het is om een huisdier in te moeten laten slapen. Ik wens jullie heel veel sterkte toe en hoop dat jullie het al een beetje verwerkt hebben.

Ik zal je bemoedigende woorden voor Chris doorgeven, door hem op jouw reactie hier te wijzen. Ik ben heel blij en dankbaar voor mensen als jij, die echt een hart voor andere mensen hebben. Op die manier ben je tot zegen voor veel mensen en dat is in deze tijd toch wel bijzonder.

Zegen,

Rachel

rachel | 25 oktober 2011 | 19:09 | 515196

Rachel wat jij zegt we hebben nog altijd hoop voor Hem.
Natuurlijk daar geloof ik in in Christus is er altijd hoop, hij gaat het volbrengen in Chris.
We verbreken in Jezus Naam de dingen in zijn leven die verbroken moeten worden,
Heer we vragen U kom in deze situatie laat U chris zien dat U zijn Vader bent, een Vader die zorgt voor ons, die wil dat Chris geliukkig is, Heer we prijzen U Naam U gaat chris helpen in Jezus Naam Amen.
Ik weet wat het is een negetief zelfbeeld, en ik weet ook wat een strijd het is, maar prijs de Heer stapje voor stapje gaan wij voorwaarts in de overwinning, satan is onder onze voeten, hij heeft geen macht over ons Chris als je aangevallen word zeg tegen satan je bent gezien achteruit in de Naam van Jezus.
Chris ik bid voor je de vrede en kracht van Jezus in je leven geef alles aan Hem, hij gaat het volbrengen in je leven hij houd van je is dat niet prachtig Jezus houd van ons Amen.
En Chris het gaat door Geloof ik weet zelf niet gemakkelijk maar weet Chris er word voor je gebeden bidden daar gaat zoveel kracht vanuit bidden is onze motor.
En truida je hebt gelijk innerlijke vrijheid dat kan alleen Jezus doen innerlijke rust heel belangrijk, ik was altijd druk druk dan hoefde ik nergens aan te denken.
En alles heeft zijn tijd nodig de Heer doet niet alles in EEN keer dat zouden we niet aankunnen,
hij doet het stapje voor stapje Hij laat zien wat opgeruimt moet worden in ons leven.
De Heer zegt ook niet dat het gemakkelijk is Hem te volgen er komt zoveel op je af, maar hij belooft ons een behouden vaart, soms kom je in woelige wateren dan word je heen en weer geslingerd en vraag je aan de Heer kom Heer kom in mijn situatie ik heb U zo nodig, en de Heer hoort naar zijn kinderen en verhoort Amen.
Chris ik weet niet waar je woont maar dat maakt niet uit het gaat EEN ZIJN IN DE GEEST,
als Christenen.
Mijn Vriendin zit nu in Amerika bij haar kinderen, en ik mailde naar haar, ik weet niet meer wat, mar prijs de Heer hun hadden het ook daar over AMEN DAT IS EEN ZIJN IN DE GEEST.
Chris neem stille tijd met de Heer ik word hierdoor zo gezegent ik weet zeker de Heer wijst jou de weg, hij zal de juiste mensen op je pad brengen in geloof strekken wij onze handen naar De Heer omhoog, en nu danken wij de Heer heel belangrijk dat hij het gaat doen in de Naam van Jezus Amen.
De Vader wenst jullie allen een gezegende dag.
Elizabeth

Elizabeth Frijhoff | 26 oktober 2011 | 10:50 | d6ede0

@allen,
Mijn bekering was op mijn 28 jaar,vreselijk gebonden door deze jaren(wijk daar verder niet over uit).Ik heb mij daarna terwijl ik vrij was, door onkunde HAASTIG door anderen de handen op laten leggen,ik kwam weer in gebondenheid,jaaaaren last van gehad,vreselijke ervaringen daarmee,door groei en met vallen en opstaan,heb ik nu een beetje regel in mijn leven,
Zelf ervaar je het meest God,s liefde, door praktijk in het dagelijkse leven,door gewoon met elkaar om te gaan, niet alleen in een zondag,sdienst, maar JUIST in de week,die volgt,deze wereld verstikt dagelijks komt er van alles op je af, en JE HEBT DAN JUIST ELKAAR ZO NODIG, niet door vrome woorden maar door de daad bij het Woord te voegen,Nu heb ik een lieve man, maar steun van kerk of kring?? nee, daarom begrijp ik chris heel goed, en ik vind het jammer dat ik zo ver weg zit anders had ik op bezoek gegaan enz.
Allen met een oprecht hart God,s Rijke zegen
Iedere dag is een kostbaar goed!!
Truida.

Truida | 26 oktober 2011 | 11:03 | a54034

Ja Truida in het begin zijn we onwetend, maar als de Heilige Geest je de weg wijst, en dat is met vallen en opstaan zoals ik al gemailt heb, het is hier een leerschool ons leven lang, maar Truida de Heer is zo geduldig met ons je bent zijn kind hij heeft jou zo lief niets kan je bij Hem vandaan houden als we in HeM blijven blijf dicht bij de Heer, hij zal je altijd met zijn liefde omringen, God is liefde in Hem is geen duisternis.
En Truida het is zo waar wat je mailt het gaat niet alleen om de Zondag, in de Week er ook voor elkaar zijn dat is heel belangrijk, ik heb ook net als jou een heel lieve man, ik heb gezegt tegen Hem ik hou heel veel van je maar de Heer komt op de eerste plaats mijn man begrijpt het en ziet het de mensen zien het an ons dat we kinderen van het licht zijn.
We moeten er zijn voor elkaar heel jammer Truida dat je geen steun vind bij de Gemeente,
ik begrijp je volkomen uit mijn situatie, ik begreep het ook niet, als je weg gaat uit een gemeente mag je niet meer deelnemen aan bepaalde dingen onbegrijpelijk voor mij, hoe zit het nu eindelijk Broeders en Zusters we zijn toch EEN IN CHRISTUS
Ik heb het gevoel dat ze bang van je zijn ze mijden je, dat is niet wat God wil God is liefde
Ik wens ook jou met een oprecht hart Gods Zegen toe.
Het goede welgevallige en het volkomene van de Heer.
Truida verlaat je niet op mensen maar op de Heer Amen, hij stelt nooit teleur, het zijn de mensen, maar laten we niet verbitterd raken de Heer heeft ook hun lief, laten we voor hun bidden voor geopende oren en ogen, ook ik weet wat gekwetst. Vriendinnen verliezen waar je een heel nauwe band mee had, en als je ze nu tegenkomt is het heel lauw, terwijl we vroeger samen vurig in de Heer waren ik laat het los laat los en je zult los gelaten worden.
Truida ik bid voor je,

Elizabeth Frijhoff | 26 oktober 2011 | 13:01 | d6ede0

@ Elizabeth
Dank, voor je schrijven,mopperen doe ik niet,het afleggen van je (onze vleselijke verlangens,) kost tijd,je word van dag tot dag vernieuwd, gaat ook niet ineens, groei,is geestelijke groei,een zaadje in de grond is ook niet meteen 1 boom,wat geduldig is onze Heer,lankmoedig, en getrouw,het beschadigen van elkaar,is vaak moeilijk te begrijpen,zo heb je velen die een welvaartsevangelie verkondigen,alles moet gezond zijn en groot van opzet,en daar komt ook vaak b.v.handoplegging bij, NIET VANUIT GOD,S GEEST, maar vanuit het vlees,ook de Bijbel spreekt daarover,ik bid altijd om onderscheiding, Satan doet zich voor als een engel des licht,s.
Ik geloof dat overal de ware God,s kinderen zijn,in elke Gemeente, of je nu pinkster bent, of gereformeerd,God bouwt zijn huis,wij niet,
Als wij ons als levende stenen laten gebruiken tot een Geestelijk huis,las ik op een bejaarden-woning hier in de buurt, waar ik vaak langs loop,ONS LATEN GEBRUIKEN.
Velen gaan naar een eigen evangelie te werk,Ach, wat moet ik hier nog aan toevoegen, 2 woorden dan maar.
Wees waakzaam!
ook jou lieve zus, heel veel kracht en liefde toegewenst,
fijn om zo met elkaar te kunnen praten.
Groet van mij Truida.

Truida | 26 oktober 2011 | 15:52 | a54034

Hallo Truida.
Dank je wel voor je reactie het voelt EEN IN DE GEEST ZIJN AMEN.
Ja Truida allert zijn in de Geest, er zijn vele valse profeten onder ons, maar als we dicht bij de Heer blijven geeft hij ons onderscheiding.
Deze vind ik heel mooi ons laten gebruiken als levende stenen tot een Geestelijk huis.
En Amen de Heer bouwt zijn huis wij zijn een werktuig in zijn hand, HIJ ALLEEN DOET HET.
En ik geloof de ware Christenen zullen opstaan, de dorre doodsbeenderen ze waren zeer dor maar er gebeurde een wonder ze stonden op en vormden een leger ik geloof dat dat gaat gebeuren, zijn wij bereid om de Heer te volgen we zingen vol overtuiging Heer ik geef mijn leven aan U weten we eigenlijk wel wat we zeggen onszelf helemaal aan Hem overgeven,
niets van onszelf alles van Hem verwachten, Heer u kent mijn Hartsverlangen.
Leer mij U weg te gaan, en geen mensen volgen maar alleen U.
Ja Truida laten we waakzaam zijn zoals jij zegt satan doet zich voor als een engel des lichts.
Maar wij hebben de Heilge Geest hij kan ons niets maken hij probeert wel, ons dingen in te fluisteren dan ga ik bidden in tongen en de Heer groot maken Hem zij de lof en eer ik aanbid U Vader, Zoon en heilige Geest.
En Truida we zijn een kostbare Parel in Gods Hand Amen.

Elizabeth Frijhoff | 26 oktober 2011 | 19:44 | d6ede0

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.