Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Galaten 6:8

Wie op de akker van zijn zondige natuur zaait oogst de dood, maar wie op de akker van de Geest zaait oogst het eeuwige leven.

-- Galaten 6:8

5 reacties op de tekst van woensdag 23 november 2011 – Galaten 6:8

@ Tirza en anderen
Doe vandaag niet in je onvolmaakte
lichaam waar je morgen in volmaakte
toestand spijt van hebt.
Goedenacht

Wolf | 23 november 2011 | 00:33 | f3f8ea

Hoe zaai je op de akker van de Geest?

iwannaknow | 23 november 2011 | 01:37 | a7163c

@ iwannaknow
Gewoon goed doen!
Jes. 58 6-8

Wolf | 23 november 2011 | 09:18 | 8b085e

Heb je ooit wilde de verkeerde weguit neemen om je emoties en gedachten op de verkeerde been te laten lopen? In plaats van het toestaan van de Geest van God om je te helpen jou emoties en gedachten onder Zijn controle te houden.—-ik begrijp het—ik ben er geweest! Maar; Door te luisteren naar Gods woorden in Jakobus 1:12 ben ik echt dankbaar voor Gods genade te ontvangen!”(Want alles wat goed en volmaakt is wordt ons door God gegeven! Amen.)”Door te luisteren en gehoorzaamheid in de Heilige Geest!
Die slechte emoties en gedachten hebben geen macht over mijn leven in Christus: mij,boosheid,bitterheid,niet luisteren, geen gedult,my way or no way weeten jullie wat ik bedoel? please let us pray for all who walk in darkness to step over to eternal Light and walk in the fruit of the Holy Spirit by obedience in Christ! vergeving door genade te ontvangen omdat wij ons aan God hebben toevertrouwed, zijn wij rechtvaardig geworden. Wij hebben nu vrede met God dank zij onze Here Jezus Christus! Halleluja! Amen! Thank You Jesus! Bless You our Lord!Praise You our Saviour and Majesty!Halleluja:-) We can trust Him with all our heart and soul!
GLORY TO GOD!

God knows all our needs and it is His desire that each one of them be met with today! do not wait much longer my friend(s) come to Him; who gives eternal life to all!Who is He His name is Jesus Christ the one and only who saves!Amen

JB | 23 november 2011 | 10:49 | 85ef77

Mijn film – Ploegland – Piet Smit.wmv

Video afspelen

http://youtu.be/R7jbzwgZQu8

Een zaaier ging zaaien

Zie, een zaaier ging eropuit om te zaaien. En het gebeurde bij het zaaien dat het ene deel…

Markus 4:3ev (HSV)

Dit is het begin van een van de bekendste gelijkenissen die we in de Bijbel voorkomen en waar tot in detail wordt uitgelegd wat die zaaier allemaal doet. En dat is eigenlijk helemaal niet zo veel op het eerste gezicht, hij loopt door over het land met aan zijn zei een zak met zaad en met zijn andere hand strooit hij deze zo gelijkmatig als maar mogelijk is over het land. Bovendien lezen we dat deze zaaier af en toe ook nog per ongeluk buiten het stukje land op de weg strooit. Daarna hoeft hij, lijkt het, maar af te wachten tot het opkomt en het kan oogsten. In preken wordt bijna altijd de nadruk gelegd op het zaad en hoe dat al dan niet opkomt.
Aan een ding wordt bijna nooit aandacht besteed, dat deze boer voordat hij kon beginnen met zaaien al dagen druk bezig was geweest om het stuk land geschikt te maken voor het zaaien. Grote stenen verwijderde hij, daarna moest hij het omploegen wat een zwaar werk is, daar hij niet de beschikking had over moderne apparatuur zoals wij en nadat hij het gezaaid had moest hij er ook nog eens regelmatig het onkruid eruit wieden. Deze zaaier was dus het grootste gedeelte van het jaar constant druk bezig om maar zo’n goed mogelijke oogst te krijgen en had constant aandacht voor het akkerveld en het gezaaide.

In preken die hierover gaan, wordt vaak de nadruk gelegd dat we mogen zaaien. Maar vaak wordt verzwegen dat het niet alleen zaaien is. Vaak zie je in een winkelstraat een christen met een stapeltje foldertjes die hij aan iedereen geeft. Als wij willen zaaien dan moeten we ook bereid zijn om al het andere werk te doen, we moeten de bodem waarop we willen evangeliseren bearbeiden het geschikt maken, we moeten de omgeving kennen, zorgen dat als iemand zich aangesproken voelt dat hij verdere begeleiding krijgt. En zoals deze zaaier geïnteresseerd is in zijn stukje land, zo moeten we geïnteresseerd zijn in de mensen die we met het evangelie willen benaderen. We moeten de stenen weghalen, zodat ze kunnen groeien in geloof. Het zaaien met wat foldertjes is erg simpel, maar wil je echt wat bereiken dan zul je wel wat meer moeten doen

Tags: Boerenleven, Evangelisatie, Markus

Mieke | 23 november 2011 | 14:00 | c05dbb

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.