Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Exodus 20:2-3

Ik ben de HEER, uw God, die u uit Egypte, uit de slavernij, heeft bevrijd. Vereer naast mij geen andere goden.

-- Exodus 20:2-3

7 reacties op de tekst van vrijdag 23 maart 2012 – Exodus 20:2-3

Toeval of niet, vooral het eerste gebod was voor ons gister een openbaring. We kwamen er achter dat de 10 geboden begint met de oproep om je tot God te keren als je met zorgen zit, Hij zal je redden!

Wijze uit het Oosten | 23 maart 2012 | 08:05 | ca8723

In deze tijd weten we dit zoals Paulus
schrijft in 1Kor. 8,4
wij weten dat er in de hele wereld niet één afgod echt bestaat en dat er maar één God is.
Toch is het gebod nog altijd van kracht.
Wat is nu afgoderij Kol. 3,5
Laat dus wat aards in u is afsterven: ontucht, zedeloosheid, hartstocht, lage begeerten en ook hebzucht – hebzucht is afgoderij
Gezegende dag toegewenst

Wolf | 23 maart 2012 | 10:55 | 49e7e7

Goedemorgen,

Ik denk dat de ‘moderne’ afggoden,de (sociale)cmedia zijn; HET ZIJN ‘ECHTE AFGODSBEEL-
DEN.

IK denk aan het afgodsbeeld TV, PC, GSM, SMARTPHONE, I-pad, dvd,auto,je woning,
en wat we allemaal te zien krijgen. Verleiding op verleiding.
Om nog te zwijgen van ‘overmatig’ eten,zeg maar gulzigheid ipv ‘vasten’

We worden voortdurend afgeleid(verleid). Ook boeken,reclamefolders en al wat binnenkomt
in de brievenbus slorpt onze tijd op=stress ipv ‘RUST’.

Zonnig,gezegend,prettig weekend iedereen

Vanuit een zonovergoten ‘BRUGGE’ /Belgie

Chris | 23 maart 2012 | 11:03 | ba915d

-knip-

Ed Lammers | 24 maart 2012 | 09:55 | 6a98a6

Hoi luitjes
Wat jullie over afgoden zeggen is waar, maar we moeten niet vergeten dat alles wat we boven God stellen: ons geld, kinderen vrouw, man noem maar op ook afgodenrij is.

De tien geboden zijn geen tien geboden. In het hebreeuws staat lettrlijk de tien woorden. Dat wilt zeggen dat dit niets te maken hebben wat de meeste volgelingen van jezus zeggen De wet. De wet is de thora en bestaat uit de 5 boeken van Mozes. De tien woorden heeft te maken met leef regels; juridische regels , zedenregels en sociale en maatschapelijke richtlijnen. Het verbieden van andere goden is een waarschuwing. Er zijn geen anderen goden dan alleen de God van Israel, abraham, izak en jacob.
Andere goden dienen brengt scheiding tussen god en ons zelf en we wandelen dan in de duisternis. Dat heeft meerdere betekenissen 1 onwetetenheid en blind zijn. 2 je begeeft je in een ander koninkrijk- van satan, dus scheiding en dood, etc. God heeft ons een eigen vrije wil gegeven. Hij wil dus dat wij uit liefde voor Hem kiezen en leven. Dit is alleen mogelijk door der H.G en als wij werdergeboren zijn , Dus welke wet? Dit geldt ook voor het vertaalde hfst 28 in Deut; zegen en vloek in de bijbel. In het hebreeuws wordt niet gesproken over zegen en vloek, maar betekent het leven en dood. Met anderen woorden; je kiest voor het leven of de dood. Als wij dus verkeerde keuzes maken geeft het dus leven of dood. Zowel lichaamlijk als geestelijk of emotionel. een vloek is heel wat anders dat spreek je o.a over iemand uit. Gods woord zegt dat Gods wet en zijn woord volmaakt is en dat wij geen letter van de wet mogen afschaffen, maar dan moeten we wel weten over welke wet wij spreken anders krijg je misverstanden en die zijn snel geboeren. Waarom de echte betekenissvan het woord wet is; o.a richtlijn, wet der liefde, onderwijs, levenstijl etc. en geen tien geboden, maar de tie woorden. Voor alle duidelijkheid dit heeft niets te maken met wettish denken. Wettisisme bestaat niet dat is wat de mens er van gemaakt heeft. Gods woord is hier duidelijk over. Het in het kort van uit het hebreeuws vertaald. er valt hier veel over te vertellen , maar ik houd het beknopt.
Ga zo door mensen zo leren we van elkaar en zet het mij steeds positief aan het denken en maakt het bestuderen van Gods woord voor mij rijker en beleef ik er de zegen van.
Thanks
Shalom en Gb toegewenst frans

nken thanks gb en shalom frans

frans | 24 maart 2012 | 12:53 | 231094

@ Ed
Als er maar één God is zoals er staat geschreven, waarom spreek je dan van de Ware?
gr. Wolf

Wolf | 25 maart 2012 | 17:04 | f3f8ea

Hoi Wolf,
Ik heb het woord ware niet genoemd,maar het klopt wel dat de God van Israël wat ook de God van de christenen is geworden de ware God is. Als je in de wereld kijkt zien we toch afgoden. Dit was in de tijd van Jezus, Abraham etc altijd al geweest. Satan gebruikt anderen goden om naar zich zelf te wijzen en om de mensen te misleiden en de mens van de ware liefdevolle God af te houden. Zie wat satan wou in de hemel. Jes 14: 12 tot het einde van dat hfst. Is het niet geweldig om te weten dat die drie-enig-god zich openbaart door de Vader,Zoon en de H.G. Hij is een persoonlijke God voor iedereen die Hem wilt leren kennen en ervaren. De reden dat God de ware is duidelijk. Na de zondeval spreekt God over twee koninkrijken. Gods koninkrijk en die van satan. Jezus verteld hier zelf ook over en in de tweede plaats zegt de schrift dat buiten Hem geen andere goden zijn. Dat er twee koninkrijken zijn van God en satan staat mooi beschreven het verhaal van de verzoeking van Jezus in de woestijn. Heb je moeite met het idee dat de god van de joden en de christenen de enig God is? We mogen inderdaad niet oordelen en dat zal ik ook nooit doen. Ik laat iedereen in zijn waarden. Als mensen er mij naar vragen zal eerlijk antwoord geven. Als zij vinden dat hun geloof de ware is respecteer ik dat en ik zal hen niet veroordelen. Zij mogen vinden wat ze willen zelfs als zij vinden dat mijn God niet bestaat of liefdevol vinden. Zij hebben het recht.omdat te vinden. Dat recht hebben wij allemaal. Ik wil niet discussiëren hier over met hen . Mijn wens is dat ze de liefde en vruchten van Jezus door de heilige Geest door mij/ons heen zien. Het is het werk van Hem in ons niet uit eigen kracht. Zach 4:6 en 1 Cor Hfdst 2 en 1Cor 13 is hier heel duidelijk in. Jezus zegt niet voor niets. Volg mij na.Geen woorden,maar daden. Gelukkig mogen we fouten maken. Mert andere woorden Ik ben volmaakt in het onvolmaakte en onvolmaakt in het volmaakte. Niet dat ik of wij beter zijn dan anderen,maar God ziet Christus in mij/ ons daarom ben ik/ wij volmaakt voor de Vader. Dat wilt Hij zijn voor iedereen op de wereld. Joh 3:16. Is dit niet geweldig z’n liefdevolle God met zoveel genade voor iedereen. Ieder mens heeft een eigene vrije wil en keuzes en mag doen wat hij zelf wil. Of dit van toegevoegde waarden is en er beter van wordt is een andere vraag. De keuzes die de mens maakt welke God hij wilt dienen zal bij het eind oordeel zien of hij of zij de juiste God gediend heeft. Het is aan Jezus. Hij zal de rechter en koning zijn. Jezus is de weg, de waarheid en het leven. Dat geloof ik en ben ik voor mij zelf overtuigd. Iedereen mag daar anders over denken van mij. Gods liefde laten zien en door onze getuigenis en handel en wandel raakt harten van mensen niet onze woorden uit eigen kracht.

Wolf bedankt voor je reactie. Ik ben er blij mee.
Tot horens, Gb frans

frans | 26 maart 2012 | 16:40 | 1c9967

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.