Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Matteus 18:19-20

Ik verzeker het jullie nogmaals: als twee van jullie hier op aarde eensgezind om iets vragen, wat het ook is, dan zal mijn Vader in de hemel het voor hen laten gebeuren. Want waar twee of drie mensen in mijn naam samen zijn, ben ik in hun midden.

-- Matteus 18:19-20

6 reacties op de tekst van zaterdag 24 maart 2012 – Matteus 18:19-20

Amen en Amen!!

Rene | 24 maart 2012 | 01:48 | 9cdc22

Wat ik zo mooi aan deze tekst vind is dat God laat zien; in, aan onze situatie aanwezig te zijn en en wil helpen bij de oplossing. In de tweede plaats is deze bijbeltekst voor mij meer gaan betekenen, omdat ik van mijn joodse leraar geleerd had dat wat er bedoelt werd met waar twee of drie in mijn naam zijn ben ik in hun midden.
In de tijd van Jezus mocht er geen dienst beginnen als er geen twaalf mensen aanwezig waren Bij elf ging de dienst niet door. Elke rabbijn had nooit meer dan twaalf volgelingen. Jezus is de heer van de shabbat en Heer over alles. Geweldig he dat wij z’n Heer hebben. Hij lost niet alleen dit probleem op. Nee hij is persoonlijk aanwezig net als nu door de H.G. God is good all the time gb frans

frans roffel | 24 maart 2012 | 10:12 | 231094

Beste Frans (n.a.v. 22maart)
Het gaat er inderdaad niet om wat jij of ik vind. En als je je laat leiden door de Geest zijn de dingen die eerder beschreven staan normale zaken.
Ik vraag me alleen af waarom veel christenen zo bezwaard zijn zoals de bijbel het zegt een sluier over hun hart hebben, wat weer gepaard gaat met veel negatieve en depressieve gevoelens. Het ontzag voor God en de kennis van Jezus moet toch met bevrijding gepaard gaan?
Paulus schrijft in 2Kor 3,17
Welnu, met de Heer wordt de Geest bedoeld, en waar de Geest van de Heer is, daar is vrijheid.
Voor mij persoonlijk is het wel van belang dat ik mijzelf in de Wet van de Geest blijf spiegelen.
Bedankt ook voor je reactie op de tekst van vandaag, ik heb er echt wat van bijgeleerd. Ik hoop in de toekomst nog van je te leren en veel te lezen op het DW.
Be One (but we’re not the same) Carry each other
U2?

Wolf | 25 maart 2012 | 17:00 | f3f8ea

Hoi Wolf,
Thanks voor je reactie.

Ik sluit bij je aan wat zegt van de H.G. Zo denk ik er ook over. De reden dat ik reageerde is dat er veel misverstand hierover is en verkeerd wordt om gegaan. HET IS TE VEEL OM DIT OP DEZE MANIER PRECIES UIT TE KUNNEN LEGGEN. Zelfs in die tijd was de Geest van God net zo belangrijk als nu. De Geest van God werkte alleen opeen andere manier, maar is was en is de zelfde,liefde volle Geest als nu. Ik wilde alleen toevoegen. Dat de wet in de eerste plaats; wet der liefde wordt bedoelt en daarom meestal niet begrepen wordt. Liefde is een richtlijn geen straf middel. De wet is dus ook op liefde en de Geweest van God gericht. Voor alle duidelijkheid ik belijd net als jij wat je verder hebt aan gegeven over de vrijheid van Geest etc.. Dat de H.G. werkt en niet door werken of verdienen . Anders zou Jezus offer geen nut hebben.J ouw vraag was.
Ik vraag me alleen af waarom veel christenen zo bezwaard zijn zoals de bijbel het zegt een sluier over hun hart hebben, wat weer gepaard gaat met veel negatieve en depressieve gevoelens. Het ontzag voor God en de kennis van Jezus moet toch met bevrijding gepaard gaan?
Paulus schrijft in 2Kor 3,17 Mijn toevoeging. op jouw vraag/mededeling is.
Als we echt met God willen leven zal ons vlees soms pijn doen, omdat God uit Zijn Liefde gebieden in ons leven aanraakt die niet goed voor ons zijn. Er zijn genoeg christen die wel de lusten willen ontvangen, maar niet de dingen op wil geven die de relatie tussen God en hun eigen groei verstoren. Zij hebben een eigen vrije wi van God gekregen en hoeven dit niet op te geven als zij dit niet uit liefde en hun eigen vrije wil doen. Dat heeft geen waarde voor Hem net als met de tekst; Zij eren Mij met hun mond en niet met hun hart. Dit is wat de Vader graag ziet. Gemeend, echtheid van ons hart. En wat jij hieronder zegt ben ik mee ook me eens Amen
Welnu, met de Heer wordt de Geest bedoeld, en waar de Geest van de Heer is, daar is vrijheid.
Voor mij persoonlijk is het wel van belang dat ik mijzelf in de Wet van de Geest blijf spiegelen. ( Bedankt voor je aanvulling)
Be blessed Shalom frans

frans | 2 april 2012 | 15:36 | 67ae47

Heel erg bemoedigend Frans oprechte dank voor je schrijven. Het is af en toe best moeilijk, ik ben geen religieus mens, maar wel gelovig. Door reactie’s van jou en andere ervaar ik het DW als een zeer prettige ervaring, wat mijn geloof sterkt. Wat je boven in hoofdletters schrijft is een probleem waar we allemaal mee kampen denk ik. Maar wie weet wat de toekomst ons nog brengt.
Nogmaals bedankt en God’s zegen toegewenst

Wolf | 3 april 2012 | 02:02 | f3f8ea

Hoi Wolf,

Ik wil even amen zeggen over wa jij zei ; ik ben geen regileus mens,maar wel gelovig,omdat religie vaak mensen gebonden houd emn maht op mensen willen houden.

Religie is niet het zelfde als geloof waar jezus over spreekt.

Jezus zegt niet voor niets voor niets als wij hem hebben aangenomen, dat wij een nieuwe schepping zijn in Hem en wij vrij zijn en wij ons niet meer moeten laten knechten.
Het onderwijs wat jezus gaf, Paulus etc wordt door de messiaanse Joodse volk ook geleerd.
Onderwijs is op de praktijk gericht. Dwz Wat je vandaag leert pas het vandaag toe,omdat als je toepast wat je vandaag leert dan zie je ook dat het (gedeeltelijk)werkt ons bemoedigt om door te gaan.

Er is een hele mooie gezegde uit het joods geloof waar ik achter staat en voor mij zelf belangrijk is geworden en toepas.

Geloof is geen religie, maar een levens stijl mooi he? wolf
Dus wat je vandaag leert probeer het toe te passen vanui je hart net zolang dat je de vruchten er van plukt ( dan zie je dat ods woord werkt) Je ziet het alleen als je het toepast en er niet alleen over praat.

Wolf ik wil toch nog iets door mee delen over wat je hier zei

Ik vraag me alleen af waarom veel christenen zo bezwaard zijn zoals de bijbel het zegt een sluier over hun hart hebben, wat weer gepaard gaat met veel negatieve en depressieve gevoelens. Het ontzag voor God en de kennis van Jezus moet toch met bevrijding gepaard gaan?

Wat ji hier aangeeft heb ik ook meegemaakt. Door eigen ervaringen ben ik tot de volgende gekomen en met je delen.

a Mensen voelen zich meestal snel aan gevallen of afgewezen, omdat ze het vaak als bedreigent ervaren. De toon en de manier waarop iets gezegt wordt bepaald nauurlijk de muziek,(logisch) Dat bedoel ik dus niet,

b Als mensen bij een kerk/ gemeente zijn vinden ze het vaak moeilijk om open te staan voor dingen die ze niet kennen of geleerd hebben. Vaak reageren ze uit angst, achterdocht.
Vaak zeide ze tegen mij. ja maar dat is niet de leer van de kerk/ gemeente.
Het gaat niet om leer van de kerk of gemeente. Bouw niet op leerstellingen van mensen zegt Jezus en paulus. ( als wij dat denken te zien, niet oordelen en me rust laten of in liefde open vragen stellen.

c Mij valt op dat mensen moeilijk kunnen ontvangen, omdat ze dingen niet onderzoeken, klakkeloos dingen aan nemen. Onderzoeken vooral kritisch zijn wordt meestal ervaren als negatief. jammer.

d Verschil tussen religie en geloof Dit is echt gebeurt zelf mee gemaakt.

Ik heb verschillende gesprekken met voorgangers en dominees gehad van verschillende dominaties. Wat ik hier vertel is niet bedoeld is om mensen te veroordelen, maarg duidelijk te maken hoe menselijke regels mensen gevangeb houden zelfs deze dominee. Hij gaf het toe maar kon niet anders af hij naar aan. Wat erg z’n goede,oprechte verlanende man naar echheid.

We hadden het samen over een Joods onderwerp de Bar Mitswa. da betekent zoon van de opdracht dan wordt een joodsjongen van 12jaar volwassen etc. Daar ging het dus niet om ,maat over; Beseft u dat u ook een zoon van de opdracht bent. Hij vroeg mij hoe ik dat bedoelde. na uitleg gaf hij aan dat het mooi was en dat hij het nooit zo had beken.

Hij gaf ook aan. Het gaat hier om paktische toepassing van ons geloof leven, naar elkaar en de wereld toe. Ik zei ja dat klopt. U geeft ook aan dat het klopt wat ik aan geef. U wilt toch dat de mensen in de kerk leven naar het woord van God en dat ze er naar handelen. Ja zei hij, Hoe kunt u dingen van de mensen vragen als u hen niet leert hoe het zit en wat is de reden dat u het hen het niet leert terwijl u zegt dat het lopt wat wij bespreken. Zijn antwoord had ik al verwacht, maar niet gedacht dat hij het zou zeggen. ( ik heb heel veel respect, bewondering voor deze dominee toen hij zei;

1) Dat mag ik niet verkondigen dat gaat tegen de leer van de kerk, synode in. Er zijn afspraken wat wij moeten mee delen. Al zou ik het willen het kan en mag niet. op de vraag wat gebeurt er dan? kreeg ik 3 antwoorden. 1) hij krijgt eerst een waarschuwing(en) gaat hij door dan ontslag.
2) De mensen hebben het zo geleerd (voral de ouderen) De kans is heel groot dat de helft weg gaat af de dominee aan =, omdat ze het zo geleerd hebben en de leer van de kerk volgen ook wat wij besproken goed zou zijn, maar niet verkondigt mag worden. ( de leer staat vast bepaald door de synode, mag niet van af geweken worden. etc.

3) Hij genoot van ons gesprek en hij mist dit soort gesprekken. Hij vroeg mij als we elkaar weer tegen komen op deze ontmoetingplaats (oude synagoe) is nu een christelijke ontmoeting plaats (laag dremepleig) om samen weer in gesprek te gaan, mijn antwoord was uiteraad ja en heb de dominee bemoedigd en gezegend. Hij lachte posiief en ei dat hij fijn vond en het niet de gewoonte was dat hij gezegend werd door iemand van een andere gemeente

Ik heb z’n bewondering voor deze dominee Wolf, omdat hij toe gaf wat hij niet hoeft te doen en eerlijk was. Ik zag dat hij ons gesprek als verrijking zag,(ik ook) Hij gaf ook aan in prive sfeer wel mag bespreken , maar niet mag toepassen in de kerk(ken). Ik vind dit erg sneu voor deze dominee.

we hebben veel van elkaar geleerd en voelde ons echt broeders ondanks ons verschil in onze gemeente en geloofs beleving.
Ik hoop dat deze dominee door God overvloedig gezegend word.

Ik hoop Wolf dat je begrijp wat ik probeer te zeggen.

Vaste ewoontes, niet nadenken, onderzoeken, snel aangevallen, bedreigt voelen, angst voor nieuwe dingen etc zijn oa wat jij in je vraag en antwoord al hebt gemeld.

Ik verlang er naar dat alle menselijke muren, theologie etc weg valt en de echheid vam Jezus in alle kerken, gemeentes zal plaats vinden. waar een wil is een weg alleen als het de wil, woord van God is en niet van mensen. Mijn wens en geen oordeel laa dat duidelijk zijn

shabbbat shalom en be blessed Wolf en alle anderen broeders en zusters. frans

GELOOF IS GEEN RELIGIE, MAAR EEN LEVENSSTIJL

frans | 12 mei 2012 | 13:01 | 39678c

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.