Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Romeinen 6:11

Zo moet u ook uzelf zien: dood voor de zonde, maar in Christus Jezus levend voor God.

-- Romeinen 6:11

2 reacties op de tekst van zaterdag 21 april 2012 – Romeinen 6:11

Als zonde aan je deur klopt ben je er niet, we mogen ons namelijk zien als dood voor de zonde, heeft geen recht meer op ons leven. We mogen kijken naar onszelf als levend voor God door en in Christus Jezus. Omdat we dat ook zijn! Jezus heeft de zonde overwonnen.

Harro | 21 april 2012 | 15:51 | 7065b0

Hoi Harold,

Wat je zegt is waar, maar toch overkomt ons soms, dit juist als we het niet willen.

Elk mens, jij, ik hebben onze valkuilen en zwakheden.
de satan wilt en pakt ons op onze valkuilen en zwakheden.
Hier tegen mogen we ons leren wapen en er in groeien om weerstand te bieden tegen satan,maar niet in eigen kracht..
Het is inderdaad geen excuus voor mij, ons om hier makkelijk over te doen. Daarom is gebed en de geestelijke wapenrusting zo belangrijk voor ons. Ef 6.
We hebben altijd een keus dat is waar, maar er zijn ook momenten dat je door je gevoel soms niet in staat bent om goede keuzes te maken of te handelen.
Dan ga je soms de bietebrug op.

( Als ik merk dat het boven mijn vermogen gaat en mijn gevoel met mij op de loop gaat, ga ik naar mijn binnenkamer en belijd ik de Heer dat het mij niet lukt en niet weet hoe te handelen. Als u mij niet helpt Heer dan gaat het niet lukken, want ik weet het niet. Als ik dit uit mijn hart bid komt er rust in mijn hart en kan ik het meestal weer overzien Kan ik het niet over zien,maar heb rust in mijn hart gekregen dan vertrouw ik er op dat God een oplossing gaat geven ook al weet ik dan nog niet wat, maar Hij gaat het doen. Soms gebruikt Hij de omstandigheden en zet mensen op ons pad. De andere keer moet jezelf stappen ondernemen( informeren b.v noem maar op of God zelf grijpt in.)

Hoe dan ook er zijn velen wegen. Als het mij niet lukt om te bidden wat ook gebeurt dan ga ik meestal de mist in, gelukkig voel ik mij niet schuldig,maar weet wel dat ik naar Papa (ABBA) mag gaan om dit te belijden om genade en kracht te ontvangen.
Ik denk dat het verschil ligt in of je er bewust voor kiest om te zondigen of niet. Hoe dan ook bij God is er altid een nieuw begin, dat is bij mensen Gelovig) helaas wel eens vaak anders. Het zou zo niet moeten zijn, maar de praktijk is anders.
Bij God is gelukkig altijd vergeving en genade, want Hij kent ons hart, gedachten en voelen.
Hij, Jezus weet als geen ander wat verzocht worden is. Hij kon blijven staan als Zoon van God. Onze geest is wel gewillig, maar onze vlees is zwak zegt Paulus.
Daarom is Hij zo vol van liefde en genade voor ons.

Is Hij niet geweldig. Beseffen we wel hoeveel geduld Hij met mij en ons heeft? Dat wil ik ook voor mijn naasren kunnen zijn, niet omdat het moet. Nee, omdat het toevoegt en dat maak mij blij en onze Heer, Vader ook. Zeker weten.

Hoe dan ook broeder, bedankt voor je bijdragen. het is goed te zien hoe broeders en zusters in alle oprechtheid en open heid met elkaar mogen delen. Ik wens jou en al mijn broeders en zusters Gods zegen toe.
Thank, shalom en Gb frans.

frans | 22 april 2012 | 12:27 | f7672d

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.