Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Efeziers 4:32

Wees goed voor elkaar en vol medeleven; vergeef elkaar zoals God u in Christus vergeven heeft.

-- Efeziers 4:32

Eén reactie op de tekst van zaterdag 05 mei 2012 – Efeziers 4:32

Dit wilde ik met jullie delen

Wees goed voor elkaar en vol medeleven; vergeef elkaar zoals God u in Christus vergeven heeft. — Efeziers 4:32

Mooi wat Paulus hier zegt tegen de Efeziers. Klinkt als een klok en het klopt.
Het klinkt alleen makkelijker dan de praktijk ons leert.. Is dat een probleem?Denk het niet. Heb ik echt een relatie met God en zit Hij op de troon van mijn hart of heb ik de regie in handen? Hiermee bedoel ik niet dat ik( jij, wij) allles daardoor goed doet. Nee we zijn onderweg met zijn allen. Als wij geleerd willen worden door de H.G, Gods woord, etc ons durven laten corrigeren (slijpen,troosten, onze wonden laten behandelen etc) dan komen we beknopt gezegt uit wat Paulus hier zegt.

Wees goed voor elkaar Wees goed voor elkaar eWees goed voor elkaar
Velen broeders en zusters lesen dit als een vrijblijvendheid.
Nee dit is een opdracht, maar niet uit menselijke kracht, dat gaat ons nooit lukken.
Daarom vind ik het zo mooi wat het volk Israël leert van God; Wat je vandaag leert pas dat vandaag toe, want het moet een levensstijl zijn en niet bij woorden blijven. Ik vind dit zo geweldig en mooi he. ( dit geldt voor mij.)
Ik wil zulke wijsheden niet alleen weten, nee leren toe te passen zodat het een tweede natuur wordt en geen aangepast gedrag. ( DAAR prikt Jeshua wel door heen.
Dus; Wees goed voor elkaar is niet een opdracht alleen, nee het is een bemoediging, omdat wij zo elkaar beschermen tegen onze tegenstander satan en zijn engelen en de mensen die satan gebruikt,misbruikt tegen ons. Laat deze woorden van Pauls een aanvulling, bemoediging zijn voor ons en geen bedreiging.
Voelt dit tovh niet goed wat Paulus zegt, dan spreek de H.G, tot ons en dan is het verstandig om naar bnnen te kijken en bij de Vader in gebed gaan om te vragen of Hij ons hierin wilt helpen. (kan alleen als wij echt openstaan voor Hem)

Als wij leren uit voeren wat Paulus dus zei; Wees goed voor elkaar, dan kunnen wij het volgende ook; en vol medeleven; omdat dit voor komt uit de Liefde van God en dan leren we ook wat dienen is zoals God dat bedoelt en niet wat de mens er van maakt.

Dan wordt het volgende ook makkelijker. vergeef elkaar. Veel mensen die het Licht Jezus hebben aan genomen leven nog steeds uit een pijn vernedering etc. Begrijp ik heel goed. (doe IK SOMS OOK NOG) Maar vergeven is veel meer dan wij er van maken. Er zijn heel veel mensen die niet verder kunnen koen dan; Ik vergeef je, maar……. Jezus gaat verder. Heb je vijand lief zegen hem , bid voor hem.

Een vijand wilt niet altijd zeggen de wereld, nee want of we het toe willen geven of niet. Soms kunnen we onze broeders en zuster zien als onze vijand. Het zij door ons verstaan,of gevoel, maar dit geven we natuuelijk niet graag toe, maar de waarheid maakt vrij mensen in alles.

Hier mogen we in groeien en weten dat we dit echt kunne ontvangen. aan ons de keus? Willen we dat. Ik hoop van wel mijn(ons) leven wordt een stuk makkelijker en gezegender.

zoals God u in Christus vergeven heeft. – Ook dit is een opdracht uit liefde.
Jezus zegt ook Als ik ( WIJ EEN ANDER NIET VERGEVEN KAN GOD ONS OOK NIET VERGEVEN. Waarom? Logisch God houd van al Zijn kinderen en kiest geen partij,
maar…….!

Dit wilde ik delen met jullie kreeg ik op mijn hart.
Dit is aanvullend bedoelt en dit hoe ik willeven. Ik wil niemand iets opleggen laat dat duidelijk zijn

Gb en een goed weekend aan al mijn broeders en zusters, frans

frans | 5 mei 2012 | 11:39 | cc9518

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.