Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

1 Johannes 4:1-2

Geliefde broeders en zusters, vertrouw niet elke geest. Onderzoek altijd of een geest van God komt, want er zijn veel valse profeten in de wereld verschenen. De Geest van God herkent u hieraan: iedere geest die belijdt dat Jezus Christus als mens gekomen is, komt van God.

-- 1 Johannes 4:1-2

Eén reactie op de tekst van vrijdag 18 mei 2012 – 1 Johannes 4:1-2

Geliefde broeders en zusters, vertrouw niet elke geest. Onderzoek altijd of een geest van God komt, want er zijn veel valse profeten in de wereld verschenen. De Geest van God herkent u hieraan: iedere geest die belijdt dat Jezus Christus als mens gekomen is, komt van God. — 1 Johannes 4:1-2

IK BEN BLIJ MET DE TEKST VAN VANDAAG,omdat vertrouw niet elke geest. zegt Johannes en terecht. In onze tijd lijkt velen dingen van God, maar is niet zo. Ik vraag mij wel eens af?
Hoe komt het dat de mensen niet door hebben dat satan zich in alles en overal infiltreert. Ja zelfs in de kerk,gemeente, regeringen, call it.?

Onderzoek altijd of een geest van God komt. Johannes slaat hier de spijker op zijn kop.
Ik denk dat velen volgelingen van Jezus vaak niet meer nadenken en onderzoeken, maar helaas alles maar klakkeloos aan nemen. Het past wel bij de eindtijd waarin wij leven. Jezus,Paulus, anderen discipelen roepen ons op om waakzaam te zijn. Velen gelovige broeders en zusters gaan met elkaar ruzie maken over de inhoud van Gods woord i.pv. voor elkaar open staan en kijken wat we van elkaar kunnen leren en ons nog meer verbinden en elkaar beschermen in Christus.
Wij moeten niet elkaars vijanden zijn. Onze vijand is buiten en infiltreert in onze leef omgeveing. Ja we het is heel goed en nodig dat wij
1) vertrouw niet elke geest. Dit is een waarschuwing voor ons.
2) Onderzoek altijd of een geest van God komt, Dit is een opdracht aan ons uit liefde van God
3) want er zijn veel valse profeten in de wereld verschenen. Ook nu zijn er ook, ja zelfs valse leraren. Dit is niet bedoelt om ons bang te maken, maar opdat onze ogen open gaan en d de waarschuwing zien en ook serieus nemen.. Dit is geen sprookje, fantasie.
4 De Geest van God herkent u hieraan: iedere geest die belijdt dat Jezus Christus als mens gekomen is, komt van God. — 1 Johannes 4:1-2 Dit is waar en ik heb ook gezien dat de tegenstander Gods woord misbruikt en daar door soms lijkt het zelfde te zeggen en het niet is.

Als de eerste 10 regels van de satans kerk leest,klinkt het als een klok. Het klinkt goed. liefdevol,genade vol zelfs zo goed dat ik mensen die in Jezus geloofde hoorde zeggen dit is goed dit zegt Jezus ook. Ja zei ik,maar dit is de misleiding, w want hier zeggen ze de satanisten die we net benoemt hebben. Indien de mens het niet ontvangt jou afwijst, pijn doet vernietig hen dan. zeggen, schrijven ze. satan is zo slim dat hij dingen zo verdraait van God in een zogenaamde zelf jasje stopt met de zelfde mooi woorden zogenaamde zelfde betekenissen zodat wij niet meer onderzoeken wat de bron is. Misschien zijn er velen die zeggen dit is duidelijk. Ja, omdat ik de bron heb bloot gelegd zou ik het niet mee delen en je , we weten het niet dan….? daarom is deze tekst van vandaag zo belangrijk niet allen voor vandaag, maar tot onze dood. je meot hier door niet bang worden, maar dat wij steeds beter gaan beseffen hoe God ons wilt waarschuwen,helpen, beschermen etc.
Dit is een makkelijk en simpel voorbeeld, maar laten we ook beseffen dat hij juist als een engel des lichts voor doet en hemniet door hebben als we niet gaan staan wat Johannes ons hier aanbied in en door de lifde van onze Heere Jezus.

Wees niet bang broeders,zusters,maar voel je gesterkt, getroost, veilig, geborgen, gewaarschuwd en gedragen door deze tekst uit liefde voor ons door Onze God aan ons te geven opdat wij niet zullen begeven, maar leven

Iedereen van hier een goed shabbat en weekend toe gewenst frans

frans | 18 mei 2012 | 12:37 | cc9518

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.