Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Romeinen 8:18

Ik ben ervan overtuigd dat het lijden van deze tijd in geen verhouding staat tot de luister die ons in de toekomst zal worden geopenbaard.

-- Romeinen 8:18

7 reacties op de tekst van zaterdag 23 juni 2012 – Romeinen 8:18

Ik ben door een vorm van “geestelijk lijden” zo moe dat ik me vast wil houden aan deze tekst maar me afvraag waarom het hier eerst dan zo moeilijk moet zijn .Ik ben niet meer de christen die ik was en kan anderen ook minder tot zegen zijn door mijn eigen zorgen.

Juliette | 23 juni 2012 | 08:21 | 8e623f

Als ik jou het licht zou laten zien maar je zou de duisternis niet kennen, zou je dan het licht doen kennen? als je het geluk zou proeven zou je dan weten dat het geluk is als je niet eerst ongelukkig bent geweest?

bovendien de nare en ongelukkige dingen in ons leven zijn er om ons te vormen, ons krachtiger en stabiel te maken en wanneer wij stabiel zijn, zullen we vreugde en welgelukzaligheid ervaren en kan jij beter omgaan met een volgende situatie door deze ervaring die je ervaart.

god vormt jouw, en dat doet soms pijn en soms begrijp je er niets van. maar besef goed: jij bent een ziel wat eeuwig leeft, en je zit met jouw ziel in dit lichaam hier op aarde. en dat is gelukkig tijdelijk. jou roeping en bestemming is de heerlijkheid en luister van god in de hemel. dat is je doel dus waarover zou je je zorgen maken in dit leven? het voegt niets toe dan alleen maar hoofdpijn en moeheid.

en het is niet leuk te lijden en wanneer we lijden is het moeilijk positieve dingen te kunnen zien.
maar wat jij wel kan doen is de negatieve dingen uit je leven bannen.
en de grootste negative gever is de TV, de computer en de Media. Nieuws, kranten, alles van de wereld wat jouw wilt misleiden en verleiden te doen wat zij(wereldheerses) willen dat je doet.

ik zeg niet dat je nu frappant je tv weg moet gooien, nee tuurlijk niet, maar wees wel selectief met kijken naar de tv, zet bijvoorbeeld het geluid op mute wanneer de o zo vervelende reclame’s op je af komen.

de wereld word geregeerd door de duivel dat staat vast. wij zijn slachtoffers van slachtoffers maar welgelukzalig zijn zij die geroepen zijn tot de heer Jezus omdat we door zijn wil afgezonderd zijn van deze wereld, en de duistere machten ons niet meer in de greep kunnen houden.

zuiver je gedachten als je graag weer positief wilt zijn, lees nog eens goed wat jezus zei:
vraag en het is gegeven. heb toch eens vertrouwen in god dat hij al je tekorten zal aanvullen, (maar houdt op met geklaag, en begin dankbaar te zijn in AL je gebeden)

het woord is simpel een wet van aantrekking: als jij je focust op iets wordt dat meer en meer zichtbaar in je leven. het is je vast opgevallen als je een nieuwe auto of iets dergelijks koopt dat je hetgeen jij gekocht hebt overal in terug vind. dat is de wet van de aantrekkingskracht.

dus Zuiver je gedachten door elke gedachte te laten beginnen met ik ben dankbaar dat…
en voorwaar het is nu vanzelfsprekend dat hierop positieve dingen volgen.

verander het woordje moeten in willen.
ik moet de afwas nog doen,
ik moet m’n huis nog stofzuigen en dwijlen.

allemaal beperkende gedachten terwijl als je moet vervangt voor wil. gebeurt er het volgende:

ik wil de afwas nog doen, want dan is mijn keuken schoon en geeft mij dat energie.
ik wil mijn huis stofzuigen want daarmee krijg ik nog meer energie omdat mijn schone huis mij een goed gevoel geeft.

je kan vast een hoop ‘zou moeten’ bedenken die je kan veranderen door ‘willen’, en je weet zelf heel goed waarom jij de dingen die je nu zou moeten eigenlijk zou willen.

ik moet naar me werk.. is zo negatief dat je er geen zin meer in hebt?

ik wil naar me werk want, ik heb leuke collega’s het is gezellig, thuis zitten komen de muren op me af, en ik wil eind van de maand me geld opmaken aan leuke dingen.

als ik zeg ik moet werken omdat ik me rekeningen moet betalen.. dan heb ik eigenlijk nog maar weinig zin en puf hetgeen moet..

oke enkel 1 uitzondering dat moeten moet is wanneer je een soldaat bent, dan moet je overleven anders is het gauw afgelopen.

zie beproevingen en obstakels in je leven als een uitdaging om stabiel en sterk te worden en te groeien naar jouw bron de heer jezus christus.

bid onafgebroken naar jezus en wees dankbaar dat hij jou deze zware beproevingen en lasten geeft opdat je daardoor sterker wordt en dichter bij hem komt.

waarom het zo moet? hey god heeft een groot plan wat onze plannen ver te boven gaat, heb vertrouwen want het zit goed! soms is het beter helemaal niets te weten ๐Ÿ˜‰

en dat je een ander minder tot zegen kan zijn? ach haal eerst de balk eruit voordat je een broeder of zuster zijn/haar splinter verwijderd. je mag aan je eigen zorgen werken, leg ze in de handen van god en doe het samen met hem, bid vol vertrouwen tot god want hij weet wie je bent hij kent je je bent zijn kind! hij heeft je gemaakt, je verdriet is hem bekend en hij heeft grote verlangens jouw te doen troosten. wees dus gerust want het gaat goed. je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren. denk dus aan andere dingen en doe dat vooral met jezus, en rust zal over je komen als een heerlijke deken!

fijne dag en gods rijkste zegen toegewenst en veel kracht en steun toegewenst van mijn kant ๐Ÿ™‚ jij kan het aan! je bent sterk ookal voel je je zwak, zie je bent sterk want je draagt veel terwijl je je zwak voelt, Hoe sterk ben je dan! heel sterk dus! ๐Ÿ˜‰

raymond | 24 juni 2012 | 00:50 | e9acaa

oja, het is jouw taak niet om mensen te vermaken, god zorgt voor de mensen om je heen en ook voor jouw. focus je dus op jou en god. en hij zal je zijn goedheid doen ervaren! ๐Ÿ™‚

raymond | 24 juni 2012 | 00:56 | e9acaa

Lieve Juliettte,
i

Ik voel met je mee. IK ben al tiental jaar doodmoe,uitgeput en vereenzaamd;

Heb ook zorgen nodig,zware geestelijke strijd;het doet ‘psysich pijn,ook emotioneel.

Mis liefde,zoals iedereen.

Gods zegen en groeten,prettig weekend,

CHRIS

Chris | 24 juni 2012 | 09:30 | ba915d

ik wil je uit nodigen naar onze gemeente.
want God wil dat je blij bent.
ja ik ben ook eenzaam, maar God is een heel goede God.mijn lijden was me te zwaar deze wek maar Jezus heeft me gered.
het voert te ver om hier pastoraat en onderwijs te gaan geven.
ik zou jullie zo graag gelukkig zien.

fws | 25 juni 2012 | 20:09 | c14db0

-knip-

Ed Lammers | 26 juni 2012 | 07:25 | 6a98a6

Ik ben te overweldigd door deze reacties om echt te reageren.Het doet ontzettend goed te weten dat er mensen zijn die zo meeleven en zulke goedgemeende en weldoordachte adviezen te geven. Het voelde alsof God het tegen me zei. Heel veel dank!

Juliette | 9 juli 2012 | 09:05 | 8e623f

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiรซren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.