Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Jakobus 4:7

Onderwerp u dus aan God, en verzet u tegen de duivel, dan zal die van u wegvluchten.

-- Jakobus 4:7

2 reacties op de tekst van donderdag 19 juli 2012 – Jakobus 4:7

Hallo iedereen,

Wie geeft een concreet vb. uit het dagelijks leven, om deze Bijbeltekst na te volgen?

Moet je dan alles doen en laten wat de voorgangers predikten?

Groeten en Gods zegen,

CHRIS

Chris | 19 juli 2012 | 17:30 | ba915d

Hoi Chris,
Ik denk niet dat het gaat om wat voorgangers prediken, christenen volgen Christus en niet de voorganger.
Onderwerpen betekent voor mij me dagelijks bewust zijn van wie ik ben in Christus. Iedereen maakt op een dag héél veel keuzes waarbij het ook vaak een keuze is die mijn eigen “ik” dient of die de “de ander” dient. Ik ervaar dat op sommige momenten als een strijd; als iemand bijv. een vervelende opmerking maakt, wat doe ik dan? Volg ik MIJN gevoel of volg ik wat ik vanuit Gods woord weet wat ik zou moeten doen? Zo zijn er talloze voorbeelden.
Het volgen van die ene òf die andere weg zie ik als een onderwerping aan mijn eigen natuur (waar van origine satan heerste) of een onderwerping aan God. Rom.6:16 laat goed zien wat het gevolgen daar van zijn.
Natuurlijk gaat het ook wel eens verkeerd en dan baal je. Gods genade en liefde is echter zoooo groot dat Hij je jouw misstappen al lang vergeven heeft en je die NIET toerekend. Waarom zou Jezus anders gekruisigd zijn? Als je DAT goed gaat beseffen, wordt de keuze voor Gods weg ook steeds makkelijker; je groeit in je geloof en ” de duivel vlucht van je weg ” omdat hij geen vat meer op je heeft!

God bless!

Andre | 20 juli 2012 | 07:52 | d7dc19

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.