Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Galaten 6:1

Broeders en zusters, wanneer u merkt dat een van u een misstap heeft begaan moet u, die door de Geest geleid wordt, hem zachtmoedig weer op het rechte pad brengen. Pas op dat u ook zelf niet tot misstappen wordt verleid.

-- Galaten 6:1

Als we de Galatenbrief in het geheel gaan onderverdelen komen we op het volgende uit:

Gal. 1:6 – Gal. 2:21: Aanleiding van de brief: Paulus zijn apostolische roeping, zelfstandige dienst, standvastigheid en prediking.
Gal. 3:1 – Gal. 5:12: De gerechtigheid van het geloof door Christus, betekenis van de wet, betekenis van de besnijdenis van de gelovigen.
Gal. 5:13 – Gal. 6:10: Vrijheid, liefde, werken van het vlees, vruchten van de Geest, terechtwijzen

Als we dit specifieke vers bekijken, dan is er hier sprake van een misstap door een andere gelovige en onze reactie er op. Ook al wandeltt de ander in geloof en geleidt door de Geest, in dit vers is sprake van een “onverwachte plotselinge misstap”.

Er wordt aan de andere gelovigen gevraagd hierop te reageren in zachtmoedigheid en liefde om juist hierin een getuige te wezen en niet om zijn misstap links te laten liggen. Als toevoeging wordt hier nog aangegeven dat we er zelf ook voor moeten waken niet in een zelfde toestand terecht te komen.

Klaas Roorda | 1 november 2012 | 09:21 | d559f3

-cut-

Ed | 3 november 2012 | 09:39 | 6a98a6

Reacties gesloten