Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Job 19:25-27

Ik weet: mijn redder leeft, en hij zal ten slotte hier op aarde ingrijpen. Hoezeer mijn huid ook is geschonden, toch zal ik in dit lichaam God aanschouwen. Ik zal hem aanschouwen, ik zal hem met eigen ogen zien, ik, geen ander, heel mijn binnenste smacht van verlangen.

-- Job 19:25-27

2 reacties op de tekst van zaterdag 03 november 2012 – Job 19:25-27

-knip-

Ed | 3 november 2012 | 06:33 | 6a98a6

Dit stukje zou je de titel mee kunnen geven van : “Mijn losser leeft”. Zo staat het ook in een oudere vertaling genoemd. Hij vraagt zijn vrienden op te houden hem te beschuldigen en enigszins begrip te tonen voor zijn moeilijkheid. Hij kan dat toch van hen verwachten.

Het hele stukje gaat eigenlijk over beschuldigen. Als je de teksten dieper bestudeerd zul je zien dat alles in dit stukje hiernaar herleid en hij vraagt dan ook aan zijn vrienden om hier mee te stoppen. Job is bang dat men hem na zijn dood zal herinneren als een zondaar, want hij denkt echt dat hij gaat sterven. Hij wil zo graag dat zijn vrienden erbarmen tonen en daar mee laten zien dat ze in zijn onschuld geloven.

Herkenbaar? Job weet dat hij van God niets heeft te vrezen..mooi niet waar?

Als we de verzen bestuderen zien we dat Job er naar verlangd God te zien. Hij wordt zich steeds meer bewust van het leven na de dood .

Tevens openbaart hij hiermee enkele verborgenheden van het leven na de dood en het zien van God

Klaas Roorda | 3 november 2012 | 10:27 | d559f3

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.