Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Job 19:25-27

Ik weet: mijn redder leeft, en hij zal ten slotte hier op aarde ingrijpen. Hoezeer mijn huid ook is geschonden, toch zal ik in dit lichaam God aanschouwen. Ik zal hem aanschouwen, ik zal hem met eigen ogen zien, ik, geen ander, heel mijn binnenste smacht van verlangen.

-- Job 19:25-27

-knip-

Ed | 3 november 2012 | 06:33 | 6a98a6

Dit stukje zou je de titel mee kunnen geven van : “Mijn losser leeft”. Zo staat het ook in een oudere vertaling genoemd. Hij vraagt zijn vrienden op te houden hem te beschuldigen en enigszins begrip te tonen voor zijn moeilijkheid. Hij kan dat toch van hen verwachten.

Het hele stukje gaat eigenlijk over beschuldigen. Als je de teksten dieper bestudeerd zul je zien dat alles in dit stukje hiernaar herleid en hij vraagt dan ook aan zijn vrienden om hier mee te stoppen. Job is bang dat men hem na zijn dood zal herinneren als een zondaar, want hij denkt echt dat hij gaat sterven. Hij wil zo graag dat zijn vrienden erbarmen tonen en daar mee laten zien dat ze in zijn onschuld geloven.

Herkenbaar? Job weet dat hij van God niets heeft te vrezen..mooi niet waar?

Als we de verzen bestuderen zien we dat Job er naar verlangd God te zien. Hij wordt zich steeds meer bewust van het leven na de dood .

Tevens openbaart hij hiermee enkele verborgenheden van het leven na de dood en het zien van God

Klaas Roorda | 3 november 2012 | 10:27 | d559f3

Reacties gesloten