Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Kolossenzen 3:15

Laat in uw hart de vrede van Christus heersen, want daartoe bent u geroepen als de leden van één lichaam. Wees ook dankbaar.

-- Kolossenzen 3:15

2 reacties op de tekst van maandag 05 november 2012 – Kolossenzen 3:15

De hele brief aan de Collosenzen is vol van de gedachte dat het dwaasheid is om iets buiten Hem te zoeken als het om de betkenis van de Christus gaat. Er waren dwaalleraren bezig om te infiltreren in de gemeente van Collosse en hen op te leggen bepaalde zaken toe te voegen aan het gepredikte evangelie: Het in acht nemen van verschillende feestdagen, over nederigheid, mysticisme enz.

Hier in hoofdstuk 3 beschrijft enerzijds een vermanend gedeelte en het leven in heiligmaking van de tot God bekeerden.

Het vers zelf geeft aan dat het woordje “heersen” in de oorspronkelijke tekst eigenlijk betekent :” de vrede die alle strijd beslecht (overwint)”

Als je het hiermee vertaald dan is het wonder van de gemeente het wonder van deze vrede en van het met elkaar hierin bewaard worden. Het hiertoe geroepen zijn is eerder een geschenk dan een opgave. Er blijft hier voor ons, die het gehoord hebben, eigenlijk niets anders over dan om dankbaar te zijn. Dankbaar dat de vrede van Christus geroepen zijn uit onze eigen vervreemding, uit alle strijd en eenzaamheid (dit alles is onze weg zonder Christus) om één lichaam te zijn.

Klaas Roorda | 5 november 2012 | 06:50 | d559f3

-knip-

Ed | 5 november 2012 | 06:56 | 6a98a6

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.