Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Kolossenzen 3:15

Laat in uw hart de vrede van Christus heersen, want daartoe bent u geroepen als de leden van één lichaam. Wees ook dankbaar.

-- Kolossenzen 3:15

De hele brief aan de Collosenzen is vol van de gedachte dat het dwaasheid is om iets buiten Hem te zoeken als het om de betkenis van de Christus gaat. Er waren dwaalleraren bezig om te infiltreren in de gemeente van Collosse en hen op te leggen bepaalde zaken toe te voegen aan het gepredikte evangelie: Het in acht nemen van verschillende feestdagen, over nederigheid, mysticisme enz.

Hier in hoofdstuk 3 beschrijft enerzijds een vermanend gedeelte en het leven in heiligmaking van de tot God bekeerden.

Het vers zelf geeft aan dat het woordje “heersen” in de oorspronkelijke tekst eigenlijk betekent :” de vrede die alle strijd beslecht (overwint)”

Als je het hiermee vertaald dan is het wonder van de gemeente het wonder van deze vrede en van het met elkaar hierin bewaard worden. Het hiertoe geroepen zijn is eerder een geschenk dan een opgave. Er blijft hier voor ons, die het gehoord hebben, eigenlijk niets anders over dan om dankbaar te zijn. Dankbaar dat de vrede van Christus geroepen zijn uit onze eigen vervreemding, uit alle strijd en eenzaamheid (dit alles is onze weg zonder Christus) om één lichaam te zijn.

Klaas Roorda | 5 november 2012 | 06:50 | d559f3

-cut-

Ed | 5 november 2012 | 06:56 | 6a98a6

Reacties gesloten