Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Efeziers 6:17

Draag als helm de verlossing en als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden.

-- Efeziers 6:17

2 reacties op de tekst van maandag 19 november 2012 – Efeziers 6:17

Dit vers is onderdeel van de wapenrusting Gods.
Vaak heb ik het gevoel dat wij als universele kerk van christus rond dwalen als recht opstaande soldaten met ijzeren helmen en houten zwaarden. Het zwaard gebruiken we om met elkaar te schermen.

Zo op elkaar gericht zijn we vergeten dat we midden in het strijdveld staan, midden in een oorlog. Om ons heen vallen broeders omdat we met van alles bezig zijn behalve het bestrijden van de echte vijand. Soms krijgen we het benauwd en schuilen we achter een veels te klein schild van geloof. Het houd je in leven, maar de brandende pijlen schroeien vlees links en rechts.

Nou bedankt voor het positieve praatje broer Mark!

Feit is dat ik dit zo dagelijks ervaar in mijn geloofs worstelingen. Ik kan dan ook mega genieten van de momenten dat we met z’n allen op linie staan, niet gericht naar elkaar. We strijden immers niet tegen vlees en bloed!
Zo samen naast elkaar, elkaars rug hebben, samen strijden en elkaar veiligheid bieden.
De Romeinen haden hiervoor prachtige strategiën. Grote schilden, rondom dekking en boven dekking welke veiligheid bieden aan een ieder binnen de stelling. De schilden inelkaar gelinkt versterken elkaars kracht….wow! wat een beeld, versterken elkaars geloof!

Ons houten zelf gemaakte zwaard van regeltjes, instituutjes en religie zullen we moeten ruilen voor het met LIEFDE gesmeede waarachtig woord van de aller hoogste gecreeerd met een Godelijke hand ,bedoeld voor de vijand. Laten we de handen ineenslaan ipv aan elkaar slaan. Dat is onze Godelijke taak, hij heeft ons niet ter vergeefts een wapen uitrusting gegeven. Deze is ook niet om mee te pralen, te spelen of elkaar mee te lijf te gaan. Het enige wat we van Hem hebben ontvangen om elkaar mee te lijf te gaan is liefde. Dus hout moet houd worden.

Hier mijn eerste aanval van liefde tegen jullie:)

Jezus Chistus houd onzeggelijk veel van jullie, ik van Hem en kan dus niets anders dan mega van jullie houden ook vandaag! Vandaag wil ik je veilgbewaren, help je mee anderen veilg te stellen?

Je bent geliefd!
Gods Zegen!

Je broer Mark

Mark | 19 november 2012 | 07:14 | 69d7f9

Proficiat Annelies met je doop gisteren. Ik hoop dat je een stukje wilt schrijven over je ervaringen en gevoelens die je gisteren hebt mogen beleven.

Inhoudelijk over de tekst van vandaag wil ik het volgende schrijven,

De belangrijkheid van God’s woorden (zwaard) kunnen we lezen in Mattheüs 4, waar Jezus na veertig dagen en nachten vasten op de proef werd gesteld door de duivel. Je kan hier lezen dat Hij bij elke verzoeking geen eigen antwoord gaf maar zei “Er staat geschreven”.

De helm van verlossing wil zeggen dat wij mogen weten dat we gered zijn. Iedereen die gelooft in de naam van Jezus Christus, want “er staat geschreven” in Johannes 11 25,26
25 Maar Jezus zei: ‘Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, 26 en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven. Geloof je dat?’

En Mark op jouw manier mag je mij elke dag aanvallen.

Iedereen God’s zegen toegewenst

Wolf | 19 november 2012 | 14:49 | f3f8ea

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.