Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Jesaja 33:22

Want de HEER is onze rechter, de HEER is onze wetgever, de HEER is onze koning, hij zal ons redden.

-- Jesaja 33:22

10 reacties op de tekst van Zondag 07 juli 2013 – Jesaja 33:22

-knip-

Ed | 7 juli 2013 | 07:36 | 8fc856

-knip-

Ed | 7 juli 2013 | 07:38 | 8fc856

ik wil stoppen met deze dagelijkse texten.
hoe doe ik dat?

p.h. basten | 7 juli 2013 | 11:01 | 2c5ba9

hoi ed,

wat in matteus bedoeld wordt is de naam van jezus.
de naam jehovah is 1 van de namen van god, maar zal niet tot redding zijn. is oude testament en het oude testament is nog gebaseerd op de wet, terwijl de wet niet red, maar de genade die dus door jezus bewerkstelligd is, een ieder die in Hem (jezus) glooft heeft eeuwig leven.
waar mensen zo makkelijk overheen lopen is dat jezus het geheim is.
jezus, hij die zijn leven aflegde en zei tegen jehova (de vader, god dus) ik ga wel, ik betaal wel voor de zonde van de mens.
niemand komt tot de vader (god) dan door mij zei jezus. en niemand die de vader mij gegeven heeft zal ik verloren laten gaan omdat Hij dat niet wil. in christus ligt onze redding.
niet door daden maar door geloof.

verdiep je hierin, laat het goed tot je door dringen zodat je die rust in gaat.
geen honger meer naar redding.
wat is dan de functie van de wet? de wet laat ons zien hoe slecht we zijn.
is dat een reden om te blijven zondigen? nee, het gaat r om dat je een nieuw hart krijgt en die verandering kan alleen god, dus als je zijn stem hoort verhard dan niet maar stel je open en vraag god je slechtheid te veranderen. en ja, soms moet je er ongelooflijk veel moeite voor doen en lijkt het net alsof je dood gaat, maar jezus beloofde 100 voudige vergoeding voor alles wat je voor hem OF zijn koninkrijk opgeeft. dus als je bijna dood bent en je weet het niet meer door de verwarring, maak je dan niet druk en focus op die 100 voudige vergoeding. hier op aarde en in de hemel. u staat op het punt een verandering mee te maken die voortstroomt uit zijn genade en geloof me, het zal goed zijn.
noooooooooooooooit opgeven, Hij is betrouwbaar.

matthijs | 7 juli 2013 | 17:41 | 460fd0

de naam jehovah kan goed klinken, maar we weten dat het jezus is waar we ons vertrouwen op moeten stellen.
de duivel is er ook, en kan je een rechtvaardig gevoel geven, of een heilig zijn gevoel. maar wat nooit kan en zal veranderen is die rots jezus. wie in hem gelooft heeft eeuwig leven.
zo simpel dat het bijna te moeilijk is.

matthijs | 7 juli 2013 | 17:43 | 460fd0

Dankjewel Matthijs. Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven. Amen.

Didi | 8 juli 2013 | 00:12 | 7df5d4

-knip-

Ed | 8 juli 2013 | 07:32 | 8fc856

hoi ed,

als ik hier nog even op mag reageren…

voor zover mijn zoektocht en vragen naar gods wil tot nu toe heeft geleid en de antwoorden op mijn vragen moet ik erkennen dat het draait om het geloof in jezus. ik weet niet waar alle Bijbelteksten staan dus exacte verwjzingen kan ik niet geven. maar je zal zien dat het totaal plaatje klopt.
het kost een lap tekst, maar als het leidt tot vrijheid zal het je goed doen. ok here we go.

al voorbeeld pak ik eerst even je laatste tekst.
romeinen 10:13 waarin jij typt dat een ieder die de naam van jehova aanroept gered zal worden, maar er staat dat een ieder die de naam van de heer aanroept gered zal worden.
jezus christus is die heer, als mens levend op aarde gedood en weer opgestaan (dit laatste type ik zodat je kan zien welke geest er spreekt, dit naar aanleiding van wat er ook geschreven staat dat alleen als iemand erkent dat jezus mens was en opgestaan is je kan zien of iemand uit de geest van god spreekt, want iemand die niet 1 van deze feiten erkend/gelooft bezit de vijand van christus).
het bekend maken van de naam van jezus en hij gestorven voor de/je zonde is juist hetgeen wat zo belangrijk is, want door zijn werk wordt je gered, jezus stierf aan het kruis en niet jehovah. de heilige geest is gekomen om jezus te verheerlijken, omdat ie zo`n groot offer bracht en velen daardoor gered heeft. god verheerlijken doe je voornamelijk door hem te geloven en je naaste liefde te geven, let wel op het onderwijs van jezus als hij het heeft over hem te eten geven, maar here here wanneer heb ik u dan eten gegeven toen u honger had wanneer heb ik u dan opgezocht toen u gevangen zat? al wat u voor uw naaste heeft gedaan heeft u mij gedaan. vertaald naar het dagelijks leven kan ik met zekerheid zeggen dat een voorbeeld is bijv. als iemand verdrietig is en je troost hem (yeszzz zoals jezus dat dus onderwijst, met een blij hart en goede vrolijke woorden zoals het komt wel goed of het valt wel mee) of als je ziet dat iemand honger heeft en je geeft hem te eten, of als je ziet dat iemand alleen is en je zoekt hem op of je ziet dat iemand depressief is en je bouwt hem op door bemoediging en gebed (gebed is belangrijk want das ff god vertellen van hoe moet dat nou en vragen die persoon zijn leven te veranderen, mag natuurlijk waar die persoon bij is maar ook alleen als niemand je ziet, dit laatste heeft de voorkeur denk ik want dan ziet niemand je en kan ook niemand je aankijken van zohoo hij is vroom).
ander onderwijs van jezus is dat ie graag ziet dat je je talenten goed gebruikt, dus als bijv 1 van je talenten is het woord uitleggen dat je dan ff de tijd neemt om dat te doen, of als je goed kan luisteren… of als je goed kan koken… of liefde geven of rekenen, of leiding geven of geld verdienen. als je al deze dingen inzet (zonder het te zien als wet maar als iets dat god graag ziet) voor god dan vestigt gods koninkrijk zich in je, wat bestaat uit blijdschap, vrede en gerechtigheid, niet eten en drinken.
richt je op deze dingen en al het andere zal je worden gegeven.

om even weer terug naar het fundament te gaan, jezus.
als het goed is wordt jezus gepredikt als zijnde hij voor je gestorven en daardoor wordt je onschuldig verklaard, rechtvaardig verklaard. als je die betekenis voor ogen houdt en je pakt jezus zijn onderwijs als zijnde van dat is wat god graag ziet (in het kader van vernieuwen van je denken… en niet dat moet, de wet, die tot de dood leidt) dan oogt dat wat vriendelijker en blijf je graag doen wat god wil. ik heb de wet geprobeerd te volgen als een tierelier, of het onderwijs van jezus, maar heb ook gezien dat dat niet altijd toepasbaar is of altijd kan. maar ik bleef wel het geloof in jezus houden en dus rechtvaardig verklaard en dus onschuldig. mijn geloof in christus is echt een openbaring van god geweest, zodoende weet ik cker dat jezus bestaat en dus geloofde ik in hem.

jij zegt ook heel goed dat: Redding kan alleen komen in erkenning van Jezus en Zijn/onze Vader Jehovah.
En nogmaals (ik zuig het niet uit mijn duim)…

ik zeg: alzo lief had GOD de wereld dat HIJ zijn enige geboren zoon heeft gegeven opdat een ieder die in hem (verwijst naar zijn zoon, jezus) gelooft eeuwig leven heeft en niet verloren gaat.

jezus zei: ik ben de weg de waarheid en het leven niemand komt tot de vader dan door mij.

de vader redt wel, maar indirect, via zijn zoon jezus dus. de naam jehovah kan achterwege worden gelaten en is eigenlijk niet belangrijk, behalve dan dat het een naam is zoals ed of matthijs, maar verder heeft die geen functie. klinkt hard he? helemaal als je bent opgegroeid in de kringen van bijv jehovah getuigen… maar weet je, zo hebben moslims ook veel achter te laten als ze tot geloof komen en anderen ook. maar wie huis haard broers zusters opgeeft terwille van jezus en zijn koninkrijk zal hier en in de hemel 100 voudige vergoeding krijgen.

ongelukkig de wereld waarin zoveel afleiding is.
jezus christus is die smalle weg…

god verheerlijken door zijn werk te doen – ja helemaal waar.
ware discipelen maken – helemaal waar, maar wacht totdat god je laat zien dat je een ware bent.
afgescheiden van Satan’s wereld blijven door niet mee te doen aan politiek, valse religie en volledig op te gaan in de consumptiewereld – maak je niet druk wanneer jezus je verandert en je leert hem beter kennen ga je vanzelf zien wat goed is en kwaad en belangrijk.

galaten zou een goed boek zijn voor je, om je inzicht te geven. denk er om, jezus zei; gij zult de waarheid verstaan en de waarheid zal je vrij maken.

shaloom.

matthijs | 9 juli 2013 | 13:13 | 460fd0

o en ja, ik ben het ermee eens dat je de vrijheid die christus ons gegeven heeft moet bewaken tegen valse leringen en de wet.
en ja, laat wat jezus ons leert; heb god lief boven alles en je naaste als jezelf (deze 2 wetten vervullen alle anderen) de leidraad zijn.

matthijs | 9 juli 2013 | 13:15 | 460fd0

niet door rechtvaardige daden, maar door het bloed van het lam.

matthijs | 9 juli 2013 | 13:17 | 460fd0

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.