Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Jakobus 2:1

Broeders en zusters, het geloof in Jezus Christus, onze glorierijke Heer, staat niet toe dat u mensen op hun uiterlijk beoordeelt.

-- Jakobus 2:1

3 reacties op de tekst van maandag 30 december 2013 – Jakobus 2:1

Jakobus 2:1: Mijn broeders, houdt uw geloof in onze Here der heerlijkheid, Jezus Christus, vrij van aanzien des persoons.

Uitleg: Achter dit vers gaat veel schuil. Mogelijk dat ik in de uitleg zelfs de diepgang hiervan niet echt tot uitdrukking kan brengen omdat dit vers heel belangrijk is hoe wij als mensen met elkaar omgaan en vergeten dat God de enige is die volledig kan voldoen aan deze stelling.

Uit de broederlijke verbondenheid, uit het gemeenschappelijke geloof in Jezus Christus vloeit deze consequentie voort nl. dat er ‘ geen aanziens des persoons mag zijn onder ons ‘.

In Gen 32:20 staat dat Jakob Esau tegemoet treedt met geschenken om hem gunstig te stemmen. In o.a. Deut. 1:17 staat dat een rechter de onaanzienlijke even zeer zal aan horen als de aanzienlijke. Judas vers 16 staat dat de dwaalleraren de mensen niet in hun gezicht vleien om zo voordeel te behalen.

Het zit ingebakken in alle hoeken van deze maatschappij…..toch? En toch wil God dat we streven naar onpartijdigheid en onomkoopbaar zijn, zoals Hij dit is.

Als we dit beseffen dan roept de Here God ons op zoals in 1Petrus 1:17 hierin onze opwekking te vinden tot een wandel in vreze des Heren te vinden.

Jakobus stelt dit het duidelijkst voor dat:’Wie Christus kent in zijn afkeer van ogendienarij, zelf ook niet te werk mag gaan met oordelen op grond van het uiterlijk’

Laat ons bidden!

Heer, vergeef me dat ik nog zo vaak af ga op het uiterlijk, op mooie woorden die gesproken worden en waarmee ik een voorkeur uitspreek zonder een ander objectief de kans te geven zijn of haar verhaal te doen . Geef me wijsheid om juist te oordelen in situaties waarbij ‘schijn bedriegt’!! Heer opnieuw tot lof en eer en glorie van Uw onomkoopbare naam als Rechter. amen

Klaas Roorda | 30 december 2013 | 09:40 | 0a4642

Ja, laat ons bidden , om vergeving, dat we die dingen doen soms ook zonder na te denken.
Dank je wel Klaas voor je reactie. Het bidden is ook zo belangrijk. Loof de Heer, want Hij is goed en zeer te prijzen.

Didi | 31 december 2013 | 11:30 | 7df5d4

-knip-

Ed | 1 januari 2014 | 09:03 | 8fc856

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.