Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Matteus 23:23-24

Wee jullie, schriftgeleerden en Farizeeen, huichelaars, jullie geven tienden van munt, dille en komijn, maar veronachtzamen wat in de wet zwaarder weegt: recht, barmhartigheid en trouw, terwijl men het een zou moeten doen zonder het andere te laten. Blinde leiders zijn jullie, die uit hun drank de muggen ziften, maar een kameel wegslikken.

7 reacties op de tekst van woensdag 04 april 2007 – Matteus 23:23-24

ik snap het niet… waarom Jezus zo tekeer gaat.
Zijn zij niet ook gewoon misleid? Denk je nou echt dat ze expres zo doen om lekker huichelachtig te zijn?!
:s
net of ik nooit ben zoals zij… wordt Jezus dan ook zo boos op mij…

Hes | 4 april 2007 | 09:57 | cc196b

Veel Farizeeën waren hoogmoedig en zagen zichzelf beter als \’t gewone volk. Zíj waren degenen met Bijbelkennis en aan geld hadden ze ook geen gebrek. Mensen hadden respect voor hen. Maar door die hoogmoed hadden zij geen respect voor andere mensen en behandelden zij hen niet zoals God dat wil. Waar zij aan deden was religie, maar geen relatie.

Sion | 9 april 2007 | 16:05 | 98d863

Ik denk trouwens wel dat God boos kan worden hoor. Heb ook wel eens op m’n kop gekregen van ‘M.
Maargoed, zij deden inderdaad aan religie in plaats van relatie. En wat wil Hij nou ’t liefst??

Kimmetje | 10 april 2007 | 09:50 | c9beac

Ja natuurlijk wil Hij liever relatie, maar ik denk niet dat tegen iemand uitvallen dé manier is om te zorgen dat diegene begrijpt dat je een relatie met ‘m wil….!!!!!
Natuurlijk waren ze hoogmoedig. Maar wat is dan het remedie daartegen? Ze een fikse uitbrander geven? Je kan ze beter laten merken dat ze hun zelfbeeld beter maar op God kunnen bouwen omdat het anders maar een wankel fundament is. En dat bereik je echt niet met een donderpreek…

Hes | 11 april 2007 | 08:06 | cc196b

Hes is van de zoetsappige preken?? 🙂
Mensen confronteren is goed. En preken over hoe lief God is, is ook niet altijd het meest nuttige. Ik ben niet van de preken die vertellen dat iedereen naar de hel gaat, maar ik ben wel van de preken die eerlijk daarover zijn, en dus ook preken over de hel. Want die bestaat gewoon duidelijk.
Soms denk ik dat een ‘donderpreek’ beter is om mensen te bereiken dan een preek met mooie woorden en die heel vredig eruit ziet.

Kimmetje | 19 april 2007 | 15:58 | 9547ea

De hel bestaat, en erover zwijgen lost ook niks op, maar je kan zeggen ‘er is een hel, je verdient ‘m, maar God heeft een oplossing gegeven’ of je kan zeggen ‘jij bent zo slchet je gaat vast naar de hel, God straft je nog wel vieze zondaar!!!!!!!!’

Niemand is zomaar schijnheilig of wat dan ook waar Jezus hier de Farizeeën van beschuldigt. Dat doe je alleen maar omdat je gelooft dat je er beter van wordt. Kijk dan zelf wat ie zegt… ‘jullie veronachtzamen [..] barmhartigheid’.
Ja lekker barmhartige manier om dat te zeggen!!!
De ene mens is niet slechter dan de andere toch? Waarom gaat Jezus tegen de ene zondaar zo tekeer en zegt ie tegen de andere allerlei lieve dingetjes?

Ik zondig, en denk je dat ik maar één seconde zou overwegen om mezelf aan Jezus te geven als hij zo tegen me tekeer gaat? Ik zou héél hard wegrennen.

Hes | 19 april 2007 | 16:48 | 227e14

Ik denk dat over de hel preken goed is, en dat we dat te weinig doen. Ik denk ook niet dat het goed is als er alleen over liefde word gepredrikt. Nee, je moet niet gaan prediken dat iemand zo slecht is dattie naar de hel moet etc, je kan het op een andere manier overbrengen 😉
Maar iedereen roept heel mooi “God is liefde”, amen, jazeker, God overspoelt je met Zijn liefde! Maar God heeft nog meer emoties die we mogen voelen. Dat kan zijn met een enorme bewogenheid voor een onderwerp, maar dat kan ook zijn Gods boosheid om een situatie die jij krijgt.
Maar ook God is wel eens boos op mij geweest, en dat wist ik dondersgoed. Ik bedoel, als je Zijn stem kunt verstaan, dan weet je ook wanneer je het even hebt verknald. En nee, God zei dan niet dat ik naar de hel zou gaan.

Zou jij jezelf niet aan je geliefde kunnen geven als je weet dat je wel eens ruzie kunt hebben? Veel mensen wandelen het verbond van het huwelijk in waarin eenheid plaats vind, maar ze weten ook dondersgoed dat je in het huwelijk een keer ruzie kan hebben. Kun je jezelf niet aan Jezus geven als je weet dat Hij het niet altijd eens is met wat je doet?

En over Jezus’ manier van reageren in deze vers…. Helpt het om tegen een drugsverslaafde te zeggen “gaat het? Kom maar met me mee naar huis, dan drinken we samen een kopje thee”. De eerste keer helpt het, de tweede keer misschien ook, misschien nog wel de derde keer…. Maar als diegene niet kan stoppen, en niet genoeg motivatie heeft om te willen stoppen, dan zal hij alleen uitzijn op je geld om nieuwe drug te kopen. En diegene bedoeld het ook goed. Want diegene weet dat hij van drug zich beter gaat voelen. Iemand confronteren is een betere manier. Ga eens naar een afkickkliniek…, denk je dat de mensen daar zo lief en zacht worden behandeld?
Jezus kenden de mensen, Hij wist wat ze nodig hadden en behandelde daarom de mensen niet allemaal hetzelfde. Misschien heb ik een confronterende harde stem nodig en jij een lieve glimlach. Dat weet God. Als God alleen maar heel lief tegen mij doet altijd…, nou dat had niet goed voor me geweest! God confronteert me vaak met mezelf, en dat is maar goed ook, anders had ik nu niet geweest waar ik ben.

Kimmetje | 23 april 2007 | 10:58 | 9547ea

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.