Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Romeinen 1:16

Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook voor andere volken.

-- Romeinen 1:16

Eén reactie op de tekst van vrijdag 19 december 2014 – Romeinen 1:16

Uitleg: Een beetje confronterende stelling als ik zeg dat tegenwoordig de prediking soms verworden is tot een psychologische boodschap met een bepaald doel en/of een boodschap met een goede Bijbeluitleg met een zo groot mogelijke ‘graad van zuiverheid’. Soms denk ik wel eens dat het evangelie krachteloos is gemaakt, niet overal, begrijp me goed, maar menselijke wijsheid, modern denken en kerkgeschiedenis hebben een diepe invloed op de prediking van het evangelie gehad.

Als we dan lezen’ kracht voor een ieder die gelooft’ ga ik even terug naar de oorspronkelijke betekenis ‘sootéria’ oftewel ‘redding uit doodsgevaar’. Hij, die gelooft, zal gered worden in het oordeel aan het einde der tijden en hij is gered. De verdere brief aan de Romeinen is een uitleg van wat hier in dit stukje gezegd wordt.

Het stukje ‘eerst voor de Jood maar ook voor de Griek laat ik voor nu voor wat het is, omdat ik vandaag de aandacht wil houden bij deze kern van het evangelie: ‘het evangelie is een kracht Gods voor een ieder die gelooft’

Klaas Roorda | 19 december 2014 | 08:16 | f3ed5c

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.