Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

1 Korintiers 13:8-10

De liefde zal nooit vergaan. Profetieën zullen verdwijnen, klanktaal zal verstommen, kennis verloren gaan – want ons kennen schiet tekort en ons profeteren is beperkt. Wanneer het volmaakte komt zal wat beperkt is verdwijnen.

-- 1 Korintiers 13:8-10

Eén reactie op de tekst van zaterdag 27 december 2014 – 1 Korintiers 13:8-10

In het bestuderen van deze interessante tekst kwam ik een bijzondere uitleg tegen in een boekje van Ds. M.R. van den Berg, die ik graag met jullie wil delen.
Hij vergeleek de gaven van de Geest, waarvan hier enkele genoemd worden: – profetie, tongen en kennis met het leven met een gebroken been waar loopgips omheen zit. Loopgips helpt je om te kunnen lopen en zonder dit loopgips zou je bijna geen stap kunnen zetten, maar pas als het gips er af is kun je je voluit en vrij bewegen.
Zo is het ook met de gaven van de Geest. Het zijn uiterst belangrijke hulpmiddelen. Ze functioneren in mensen die leven in een gebroken wereld, die beperkt is en waar de zonde werkt en beweegt , maar pas in de tijd dat we volledig naar Gods bedoeling functioneren en de profetieën niet meer nodig zijn, waar tongentaal niet meer nodig is en waar de rechte kennis in al zijn volheid, zonder beperking voor iedereen aanwezig is, daar blijft de liefde nog steeds bestaan.

Klaas Roorda | 27 december 2014 | 08:21 | f3ed5c

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.