Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Spreuken 19:17

Wie barmhartig is voor een arme leent aan de HEER, die zal hem zijn weldaad vergoeden.

-- Spreuken 19:17

Eén reactie op de tekst van maandag 29 december 2014 – Spreuken 19:17

Ja, er staat hier het woordje ‘lenen’. Als we in de originele tekst kijken dan wordt het woordje ‘lenen’ gebruikt, die men toepast op het geven van een aalmoes aan de arme. Zo moeten we, denk ik, deze tekst ook benaderen. We geven iets aan iemand waar we zelf voldoende van hebben en God ziet dit als het lenen van … en niet als iets dat niet beloont hoeft te worden. Mooi hé! Wij geven en God betaald het ‘geleende’ op de één of andere wijze weer terug aan ons. Het vergelden, zoals dat heet vinden we onder andere terug in de volgende teksten: – Psalm 41:2-4; Spr. 3:27 ; Math. 10:42 ; Luc. 6:30-35 e.a.

Klaas Roorda | 29 december 2014 | 06:33 | f3ed5c

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.