Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Galaten 4:4-5

Maar toen de tijd gekomen was zond God zijn Zoon, geboren uit een vrouw en onderworpen aan de wet, maar gezonden om ons vrij te kopen van de wet opdat wij zijn kinderen zouden worden.

-- Galaten 4:4-5

De eeuwige God heeft zijn zoon naar de aarde gezonden om de dwalende mensheid terug te brengen tot Hem, eerst de Joden, daarna de Samaritanen en toen de heidenen.
Maar weinig van zijn eigen volk gehoorzaamden en volgden Jezus daarentegen waren Samaritanen en heidenen nederig genoeg om dat wel te doen.
Nadat vele van Gods profeten door de Joden zijn waren gedood zond God zijn eigen zoon, “naar hem zouden ze wel luisteren”.
Maar nee, ze doodden ook Jezus. Na deze goddeloze daad bleef voor God niets anders over dan de Joden als natie te verwerpen en in plaats van hen oprechte mensen uit de natiƫn te nemen om hen als volk bijeen te brengen
(lees Hand.15:14,17).
Hiermee is tevens een einde gekomen aan de Wet die Jehovah via Mozes aan de Joden gaf!

Nu is het voor iedereen individueel mogelijk om kinderen van God te worden. Voorwaarde: Je moet Christus Jezus volledig volgen, de “wet van Christus” in het leven toepassen en met de ware God wandelen.

groet,
Ed

eclammers | 8 januari 2016 | 07:45 | 8fc856

Reacties gesloten