Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Hebreeen 10:19-22

Broeders en zusters, dankzij het bloed van Jezus kunnen we zonder schroom binnengaan in het heiligdom, omdat hij voor ons met zijn lichaam een weg naar een nieuw leven gebaand heeft, door het voorhangsel heen. We hebben nu een hogepriester die dienstdoet in het huis van God; laten we God dan naderen met een oprecht hart en een vast geloof, nu ons hart gereinigd is, wij van een slecht geweten bevrijd zijn en ons lichaam met zuiver water is gewassen.

-- Hebreeen 10:19-22

Het Allerheiligste (afschaduwing van Gods woonplaats, de Hemel) mocht 1 keer per jaar door de Hogepriester worden binnengegaan met het bloed van de zondeoffer voor het volk en voor hemzelf.

Toen Jezus aan de martelpaal stierf scheurde het gordijn/de voorhang in de Tempel in Jeruzalem dat het Heilige van het Allerheiligste scheidde. God scheurde dit gordijn ten teken dat de tempel heeft afgedaan als centrum van ware aanbidding en dat Jezus door het gordijn (dat is zijn vlees die hij zou afleggen op aarde) heen in de hemel de waarde van zijn offeranderlijke bloed zou aanbieden aan Jehovah zijn God en Vader voor de redding van de gehele mensheid.

Jezus verricht dienst als Hogepriester in de hemel zelf en heeft het door zijn dood mogelijk gemaakt dat zijn broeders ook in de hemel in het Koninkrijksverbond dienst verrichten met Jezus.

Hebree├źn 9:14 laat dan ook uitkomen dat het bloed van Christus ons geweten heeft gereinigd van dode werken en dat we dienst moeten verrichten voor de levende God.

fijne dag,
Ed

Ed Lammers | 5 februari 2016 | 07:44 | 8fc856

Reacties gesloten