Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Hebreeen 10:19-22

Broeders en zusters, dankzij het bloed van Jezus kunnen we zonder schroom binnengaan in het heiligdom, omdat hij voor ons met zijn lichaam een weg naar een nieuw leven gebaand heeft, door het voorhangsel heen. We hebben nu een hogepriester die dienstdoet in het huis van God; laten we God dan naderen met een oprecht hart en een vast geloof, nu ons hart gereinigd is, wij van een slecht geweten bevrijd zijn en ons lichaam met zuiver water is gewassen.

-- Hebreeen 10:19-22

Eén reactie op de tekst van woensdag 03 februari 2016 – Hebreeen 10:19-22

Het Allerheiligste (afschaduwing van Gods woonplaats, de Hemel) mocht 1 keer per jaar door de Hogepriester worden binnengegaan met het bloed van de zondeoffer voor het volk en voor hemzelf.

Toen Jezus aan de martelpaal stierf scheurde het gordijn/de voorhang in de Tempel in Jeruzalem dat het Heilige van het Allerheiligste scheidde. God scheurde dit gordijn ten teken dat de tempel heeft afgedaan als centrum van ware aanbidding en dat Jezus door het gordijn (dat is zijn vlees die hij zou afleggen op aarde) heen in de hemel de waarde van zijn offeranderlijke bloed zou aanbieden aan Jehovah zijn God en Vader voor de redding van de gehele mensheid.

Jezus verricht dienst als Hogepriester in de hemel zelf en heeft het door zijn dood mogelijk gemaakt dat zijn broeders ook in de hemel in het Koninkrijksverbond dienst verrichten met Jezus.

Hebreeën 9:14 laat dan ook uitkomen dat het bloed van Christus ons geweten heeft gereinigd van dode werken en dat we dienst moeten verrichten voor de levende God.

fijne dag,
Ed

Ed Lammers | 5 februari 2016 | 07:44 | 8fc856

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.