Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Psalmen 8:4-5

Zie ik de hemel, het werk van uw vingers, de maan en de sterren door u daar bevestigd, wat is dan de sterveling dat u aan hem denkt, het mensenkind dat u naar hem omziet?

Eén reactie op de tekst van maandag 07 april 2008 – Psalmen 8:4-5

De mens is een nietig schepsel, vergeleken met Zijn Schepper. Maar het is wel het schepsel waarmee God Zijn schepping afmaakte. Hij maakte de mens naar Zijn Beeld, om er persoonlijk omgang mee te hebben. En dat hadden Adam en Eva ook in de Hof van Eden.
Het is uit Liefde voor de mens dat God Zijn Zoon Jezus aan ons uitleverde om te sterven voor onze zonden. Zonden die min of meer voortkomen uit de vrije wil van de mens. Adam en Eva grepen naar de enige verboden vrucht. En precies daardoor is het dat mensen hun nietigheid beginnen te ervaren.

Zolang dit maar een uiting is die ons van de hoogmoed afhoudt is het prima. Maar wanneer dit vers leidt tot minderwaardigheidsgevoelens – zoals dit bij sommigen gebeurt – wordt denk ik het tegenovergestelde bereikt van wat God met Zijn schepsel bedoelt.

Hans | 7 april 2008 | 08:06 | 6ff63d

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.