Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Exodus 14:13a, 14

Wees niet bang, wacht rustig af. Dan zult u zien hoe de HEER vandaag voor u de overwinning behaalt.. De HEER zal voor u strijden, u hoeft zelf niets te doen.

5 reacties op de tekst van woensdag 16 april 2008 – Exodus 14:13a, 14

Voor God is alles mogelijk, zoals we gister lazen in Jeremia. Toch roept deze tekst heel veel vragen bij mij op. Het zou zo fijn zijn als ik rust kon nemen en kon vertrouwen dat God het oplost. In deze situatie is dat echter niet echt mogelijk, lijkt wel. Ik zal toch echt zelf mijn werk moeten afmaken, hoe lastig dat nu ook is.
Hoe kan ik deze tekst dan passen in mijn leven?

Sebas | 16 april 2008 | 13:07 | 1a996a

Ik heb de tekst nagezocht in de Statenvertaling en daar staat het volgende:
Exodus 14:13 en 14

Doch Mozes zeide tot het volk: Vreest niet, staat vast, en ziet het heil des Heeren, dat Hij heden aan ulieden doen zal, want de Egyptenaars, die gij heden gezien hebt, zult hij niet weder zien in eeuwigheid.
De Heere zal voor ulieden strijden, en gij zult stil zijn.

Deze tekst hoort bij het verhaal van De Rode Zee en is niet zo los te halen op deze manier….

We mogen inderdaad ook op Gods heil zien en moeten proberen niet te vrezen, maar God weet hoe we ons voelen en begrijpt onze reacties.
Wij moeten niet stil gaan zitten en wachten tot God iets gaat doen, wij moeten steeds weer bij Hem komen en Hem vragen om kracht. Wij mogen Hem alles vragen en Hij doet wonderen op het gebed.
Er zijn inderdaad dingen die je toch echt zelf moet doen, maar weet dan dat de Heere je wilt helpen en het ook doen zal als je erom vraagt

Mirjam | 16 april 2008 | 19:24 | 093440

Door deze tekst werd ik vandaag enorm bemoedigd!

@ Sebas: Vertrouwen op God betekent niet dat je geen stappen hoeft te ondernemen, maar laat je probleem los en leg het bij het kruis van Jezus neer en vertrouw dat God het probleem voor je oplost! Probeer het niet eigenhandig op te lossen, denk niet dat je het alleen moet doen! God wil je juist bij alles helpen!

Hieronder mijn blog van vandaag:

“De afspraken op mijn werk veranderen met de dag!

Ik had maandag met mijn baas afgesproken dat ik na aanstaande donderdag (officieel mijn laatste dag) nog twee weken zou blijven voor 20 uur in de week, maar hij wilde eigenlijk alvast afspreken dat ik daarna ook nog rekening zou houden in mijn agenda met nóg twee extra weken op de HZ van 20 uur. Voor het geval er nog steeds geen vervanging voor me zou zijn..
Dat vond ik niet zo’n goed idee, dus ik zei dat ik dat alleen wilde als dat voor maximaal 16 uur zou kunnen.
Nee, zei hij, hou toch maar rekening met 2,5 dag!
(Zucht! Wat zeg ik nou!)

Die middag kreeg ik van het uitzendbureau een mail dat ik een nieuw contract zou krijgen waarin zou staan dat ik voor de HZ blijf werken tot twee weken nádat er een nieuwe kracht was gevonden die mij moet vervangen. Dus niet twee weken na aanstaande donderdag!
Dat betekende dus dat ik niet precies kan weten wanneer ik nou echt klaar ben op de HZ.
Dus ik terug gemaild dat ik hier niet mee akkoord ga en dat ik nog twee weken blijf en voor daarna niks af wil spreken. Omdat ik anders nooit weet of en hoeveel klanten ik aan kan nemen en ik toch aan mezelf en m’n nagelstudio moet denken.
Voor hetzelfde geld zet ik geen klanten neer omdat ik misschien bij de HZ moet werken, blijkt het toch niet nodig en zit ik zonder werk thuis!

Vanochtend best wel zenuwachtig, want ik dacht, daar krijg ik natuurlijk gezeur over met m’n baas…

Zoals elke ochtend start ik de computer op, m’n mail, hyves..
Kijk ik op hyves naar de Bijbeltekst van vandaag:
“Wees niet bang, wacht rustig af. Dan zult u zien hoe de HEER vandaag voor u de overwinning behaalt.. De HEER zal voor u strijden, u hoeft zelf niets te doen.” — Exodus 14:13a, 14

Ik voelde me -natuurlijk- erg aangesproken, dus ik dacht, oké Heer, ik ga me niet druk maken.

Pas helemaal aan het eind van de dag begint m’n baas er over.
Hij zegt dat hij het mailtje niet zo leuk vind en stelt voor om de afgesproken twee weken vast te leggen met het uitzendbureau, in de weken daarna gewoon m’n klanten inplannen zoveel ik wil en kan en dan kijken of ik eventueel nog tijd over heb, mocht het nodig zijn.
Dan ben ik met één dag in de week al blij zegt ie!!

Nou ja……..?!!! Dat is dus precies hoe ik het eigenlijk hebben wil!

Zo gaat dat dus als je je leven elke dag weer in Gods handen legt.

Dus ik ga gewoon lekker adverteren en hoop op veel nieuwe klantjes!
Ik werk dus vanaf volgende week 2,5 dag, de week er na is het meivakantie en ben ik ‘vrij’ en dan nog één week van 2,5 dag..
En mocht er over drie weken nog geen vervanger voor mij zijn, dan kijk ik gewoon hoeveel dagen ik nog vrij heb en die dagen breng ik dan nog fijn door bij mijn lieve collega’s! (Ja, jullie ja!)

Zoals ik altijd al zeg: Alles komt goed!”

Marina | 16 april 2008 | 21:44 | ef87f7

Sebas, vertrouw gewoon op God. Hij behaalt de overwinning voor jou, op Zijn tijd zoals Mirjam schreef n.a.v. de tekst in Jeremia.
Nogmaals, ik weet natuurlijk niet wat precies jouw situatie is, maar ik weet wel dat God je niet voor niets lichtpuntjes geeft. Hij strooit Zijn Woord rijkelijk, als ik zo de teksten van de afgelopen tijd bekijk. En meer expliciet dan in deze tekst kan Hij het volgens mij haast niet zeggen: “Wacht rustig af. De Heer zal voor u strijden”.
Sebas, houdt moed!

Ga je overigens ook naar een kerk? Zo ja, misschien moet je dan eens met je pastor/ dominee/ voorganger gaan praten. Zo nee, dan adviseer ik je om God in een Bijbelgetrouwe kerk te zoeken en te gaan dienen. God zal dan je openheid zegenen.

Hans | 17 april 2008 | 08:12 | 6ff63d

Dank voor alle fijne reacties. Het helpt me om dingen beter in perspectief te zien.

Hans, nu je het zo zegt valt me inderdaad op dat God rijkelijk strooit met Zijn Woord. Dat is zo mooi om te zien.
Ik ga inderdaad naar de kerk, naar een erg fijne gemeente. Ik kreeg gisteren ook al de tip van een vriendin om eens te praten met de dominee of een ouderling. Wellicht dat ik dat snel maar eens moet doen.
Ik wil je best mijn situatie uitleggen, maar ben een beetje terughoudend ivm het feit dat iedereen dit kan lezen. Dat houdt me toch een beetje tegen.

Marina, je hebt helemaal gelijk: ik moet ook mijn dingen neerleggen voor God en het niet eigenhandig willen oplossen. De praktijk daarvan is echter zo moeilijk.
Ik ben iemand die nogal graag het overzicht behoudt, de controle in handen heeft in de hoop te zorgen dat er niets fout kan gaan. Mijn verstand zegt dat ik die touwtjes aan God moet geven, maar ik heb er nogal moeite mee er dan in te berusten.

Mirjam, ik zal vandaag doen wat jij aangeeft: telkens weer bij God komen en kracht vragen. En dan vertrouwen dat hij alles goed zal maken. Zoals ooit iemand tegen mij zei: alles komt goed omdat God het doet!

Sebas | 17 april 2008 | 12:12 | 1a996a

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.