Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Psalmen 1:1-3

Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen, die de weg van zondaars niet betreedt, bij spotters niet aan tafel zit, maar vreugde vindt in de wet van de HEER en zich verdiept in zijn wet, dag en nacht. Hij zal zijn als een boom, geplant aan stromend water. Op tijd draagt hij vrucht, zijn bladeren verdorren niet. Alles wat hij doet komt tot bloei.

psalm 16, mijn lievelingspsalm:

1 Een speciaal lied van David. Zorg voor mij, mijn God, ik zoek mijn bescherming bij U. 2 Ik zei tegen de HERE: “U bent mijn God, U bent alles wat ik heb. 3 Als ik kijk naar de andere mensen die U volgen, wordt mijn hart warm van blijdschap. 4 Mensen die afgoden nalopen, worden getroffen door veel ellende; ik zal nooit aan hun afgoden offeren; zelfs hun namen zal ik niet noemen. 5 HERE, U bent alles wat ik bezit en ooit begeer. U leidt mijn hele leven. 6 U geeft mij meer dan ik nodig heb en alles wat ik van U ontvang, geeft mij grote vreugde.” 7 Ik loof de HERE, Die mij steeds de weg wees. Zelfs wanneer ik slaap, leidt Hij mij. 8 Dag en nacht is de HERE de grootste in mijn leven; omdat Hij mij leidt, struikel ik niet. 9 Daarom is er vreugde in mijn hart en ben ik gelukkig. God zorgt ook voor mijn lichamelijk welzijn. 10 U laat mij niet liggen tussen de doden. U zult het lichaam van Uw beminde niet laten vergaan. 11 U leert mij hoe ik leven moet; mijn grootste vreugde is dicht bij U te zijn. Uw liefde is er tot in eeuwigheid.

Wat zijn we rijk als Jezus Christus Zijn leven in onze harten legt. Dan wordt het volgen van de wet van Heer geen krampachtig handelen, maar vindt ons hart vreugde in de wet van de Heer.

Dank U Vader.

Bep | 1 mei 2008 | 13:49 | 3f578f

Ik moet even zeggen dat God zo goed is dat Hij ons wetten heeft gegeven. Ze zijn voor onze eigen bestwil. 😀
Ik dank Jezus dat Hij de wet heeft volbracht, en dat Zijn Geest in ons zit. Wie dus door de Geest geleid wordt valt niet meer onder de wet!

Dat is echt heel cool! Als we ook maar iets fout doen weten we dat door Hem, dan zal Hij die in ons is het verbeteren in ons als wij daar voor bidden!

. Dan wordt het volgen van de wet van Heer geen krampachtig handelen,

deze zin die Bep zei is waarheid. Het behoort inderdaad een automatisme te worden omdat wij Hem dienen! En door Hem weten we wat goed is en zal het ons ook vreugde geven!

Jezus, u bent Koning! Regeer!

RIX | 1 mei 2008 | 22:04 | 01610d

Reacties gesloten