Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Johannes 12:24-25

Waarachtig, ik verzeker u: als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het een graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht. Wie zijn leven liefheeft verliest het, maar wie in deze wereld zijn leven haat, behoudt het voor het eeuwige leven.

4 reacties op de tekst van maandag 05 mei 2008 – Johannes 12:24-25

Vroeger begrrep ik deze tekst niet zo goed: je leven haten.
Nu ik echter volwaasen ben gedoopt en veel bid en de bijbel lees, begrijp ik het maar
al te goed.
Het betekent niet, dat je niet van het leven mag genieten en er zelfs als
het je allemaal teveel wordt een eind aan maakt.
Het betekent wel, dat je ziet wat je zonden zijn en er een hekel aan gaat krijgen, dat
je ze toch elke keer weer doet, ook al wil je het eigenlijk niet.
Het enige dat je werkelijk nodig hebt is het geloof in Jezus Christus, die voor onze onze zonden Zijn Leven gaf.

Je haat de zonden en je hebt God lief met heel je hart en ziel!

Gretha Mol-Milius | 5 mei 2008 | 10:24 | d5755d

Gretha zegt: Het betekent niet, dat je niet van het leven mag genieten en er zelfs als
het je allemaal teveel wordt een eind aan maakt.

Dat je van het leven mag genieten, daarmee ben ik het met je eens.

Maar een eind aan je leven maken als het tegenzit??

Het is God die leven geeft en leven neemt.

Ineke | 5 mei 2008 | 19:55 | f94811

Volgens mij bedoelen Gretha en Ineke mbt suicidaal gedrag allebei hetzelfde. En daar kan ik dan ook van harte mee instemmen. Zelfmoord is niet Gods wil.

Maar daar gaat het in deze tekst denk ik ook niet om. Ik heb eerder de indruk dat het erom gaat vrucht te dragen in je christenleven.
Als je jezelf aan de kant zet, je eigen verlangens opzij zet en God de kans biedt om de leiding te nemen over en in je leven, dan is dat “sterven aan jezelf”. Laat God je gebruiken en Hij zal je veelvoudig vruchtbaar maken.
Er zullen mensen door je leven heen tot geloof komen, wanneer je je leven leeft zoals God het wil… En gelukkig is God getrouw; Hij komt Zijn beloften altijd na, maar wel op Zijn manier, die niet altijd onze menselijke manier is.

Moge God ons allen zegenen met een vruchtbaar, Godvruchtig leven, nadat wij ons oude leven hebben afgelegd en hebben begraven in bekering/wedergeboorte en doop.

Hans | 6 mei 2008 | 08:00 | 6ff63d

Ik denk dat God hier aangeeft dat het wereldse leven niet al onze aandacht moet hebben, dat we niet moeten vasthouden aan de aardse dingen. Ik moet hierbij denken aan: verzamel geen schatten op aarde. Dat idee een beetje. God weet wat het beste voor ons is en als we ons richten op Hem en Zijn Koninkrijk dan zal Hij zorgen dat ons leven vrucht draagt, net als Hans zegt.

Alleen dan dat vertrouwen op God hebben, dat komt telkens terug in mijn leven de afgelopen weken. Wat is dat toch lastig om concreet te maken. Ik kan zo vaak zeggen tegen God: neem mijn leven Heer, laat Uw wil geschieden. Maar ik zie nog niet wat er gaat gebeuren. Lastig om te vertrouwen dat dingen gaan zoals God wil en soms ook helemaal niet zoals wij dat zelf uitgedacht hadden.
Lastig allemaal, maar ik leer iedere dag weer een beetje bij.

Sebas | 6 mei 2008 | 10:02 | 1a996a

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.