Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Psalmen 139:5-6

U omsluit mij, van achter en van voren, u legt uw hand op mij. Wonderlijk zoals u mij kent, het gaat mijn begrip te boven.

2 reacties op de tekst van dinsdag 27 mei 2008 – Psalmen 139:5-6

Vanochtend, voordat de wekker afging, werd ik wakker. Ik ben God dankbaar voor deze zegen! Ik heb me (al enige tijd) voorgenomen om elke dag tussen 06.00-06.30 tijd vrij te maken voor God door in gebed te gaan. Het lukt niet altijd maar zoals het Woord zegt, we moeten niet alleen volharden in gebed maar eigenlijk onophoudelijk (de hele dag door) in gebed (en dus in contact zijn met God/Jezus) zijn. Efeze 6 vers 18 zegt dat ook zo mooi;’En bidt daarbij met aanhoudend bidden en smeken bij elke gelegenheid in de Geest, daartoe wakende met alle volharding en smeking voor alle heiligen’.
Lang geleden heb ik mij verwonderd of ik ooit in staat zou zijn om in dit leven met alles wat je dagelijks meemaakt, dat niveau van 24 uur contact met de Vader, zoals Jezus had en heeft, te behalen. Nu besef ik dat ik de juiste hartgesteldheid moet hebben en de Geest van God doet de rest.
Tijdens het bidden weet ik dat ik dicht bij de Vader ben geweest want ik voelde mij heel vredig van binnen en toen ik de tekst voor vandaag las (wat ik dagelijks probeer te doen), wist ik dit een bevestiging is van mijn gebed. De Vader is met mij, houdt van mij en staat mij bij, kent mijn hart en gebruikt mij voor zijn Koninkrijk zoals ik ben!
Ere en glorie voor de Here God en ik zal hem alle dagen van mijn leven psalmzingen!

Jessey | 27 mei 2008 | 12:29 | cccd73

De laatste paar dagen heb ik de ochtendbidstond in de kerk helaas niet gehaald, maar het is inderdaad – zoals Jessey zegt – een grote zegen om God elke dag de eerstelingen van je tijd te geven. Hij is als een Vader voor mij, naast mij en om mij heen, elke dag. Hij doorgrondt en kent ons tot op het bot.
Hij weet ook met de teksten op deze site en met de krachtige “verhalen” op MijnGetuigenis.nl me keer op keer te raken. Dat gaat ons menselijk begrip toch ver te boven?!

Hans | 27 mei 2008 | 16:20 | 72afc9

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.