Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone of tablet

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Jeremia 1:17-19

Jij, Jeremia, maak je gereed en zeg hun alles wat ik je opdraag. Laat je door hen geen angst aanjagen, anders zal ik jou angst aanjagen in hun bijzijn. Ik maak je nu tot een vestingstad en een ijzeren zuil, tot een bronzen muur om stand te houden tegen het hele land: de koningen en leiders van Juda, de priesters en het volk. Ze zullen je bestrijden, maar niet verslaan, want ik zal je terzijde staan en je redden – spreekt de HEER.

2 reacties op de tekst van dinsdag 02 september 2008 – Jeremia 1:17-19

Deze tekst is een oproep aan natuurlijk een oudtestamentische profeet. Maar in het licht van de grote opdracht kunnen we deze denk ik ook op de christenen anno 2008 toepassen.
Door de wereld gaat een woord… Wij moeten niet zwijgen, maar getuigen van wat God voor ons gedaan heeft. Hoe zouden anderen immers behouden kunnen worden, als zij de blijde boodschap niet horen?
Ook daarom schreef ik het lied “Het Woord gaat”. Dit is inmiddels te vinden op http://www.dichterbijGod.eu op de pagina \gedichten\christenleven.

Hans | 2 september 2008 | 08:20 | 6ff63d

Ze zullen je bestrijden, maar niet verslaan, want IK zal je terzijde staan en je Redden…God is altijd bij je en staat naast je als je midden in een crisis zit. Hij steunt je en laat je wandelen in zijn rust en vrede. Als je tijdens die crisis maar blijft vertropuwen op zijn steun en hulp. Een heerlijk geruststellend idee. Het enige wat God van je vraag is op Hem te vertrouwen in een houding van geloof!

Martijn | 2 september 2008 | 09:01 | 18f3e3

Laat een reactie achter

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiĆ«ren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te vertalen, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.