Gezocht: Ideeën voor een Engelse naam

Stichting Dagelijks Woord heeft al jarenlang de wens om het concept van Dagelijks Woord naar het buitenland te brengen. Een deel van de programma-code van de website en de verstuur-software is in de afgelopen jaren klaargemaakt om op een anderstalige website gebruikt te kunnen worden. Sinds een aantal weken zijn we weer stevig aan de slag om de rest van de code ook in orde te brengen. Dit jaar willen we minimaal één anderstalige website in de lucht gaan brengen, te beginnen met de Engelstalige website.

Wat ons nu nog ontbreekt, is een goede naam. Een naam die kort en pakkend is, en waarvan de .com domeinnaam nog vrij is.

De meest voor de hand liggende naam zou natuurlijk Daily Word zijn, maar www.dailyword.com is al bezet. Net als dailyverse.com en tientallen andere opties die we gecontroleerd hebben.

Heeft u een idee? Meld het ons in de reacties onderaan deze pagina!

Veelgestelde vragen

Waarom een .com? Een .com domeinnaam is toch de de-facto standaard. Kiezen we een andere domeinnaam, dan gaan internetters die naar ons op zoek zijn toch .com intypen en daarmee heel ergens anders uitkomtn.
Waarom Engels? De Engelstalige “markt” is nogal verzadigd. Toch willen we een Engelstalig project gaan starten om ervaring op te doen voordat we andere talen ook opzetten. Engels is namelijk een taal die wij zelf voldoende beheersen om een website te kunnen opzetten.

Dit formulier is geen contactformulier, maar een discussiemogelijkheid. Voor vragen aan de redactie gebruikt u het contactformulier.
Voorwaarden:
  • Discussie en meningsverschillen zijn uiteraard toegestaan. Maar laten we wel altijd vriendelijk blijven voor onze broeders en zusters.
  • De redactie bepaalt of een reactie wordt toegelaten.
  • Off-topic reacties worden sowieso niet toegelaten.
  • Wilt u een bijbeltekst citeren, gebruik dan één van de vertalingen die Stichting Dagelijks Woord ook aanbiedt.
  • Voor reacties vanaf 1 januari 2016 geldt: Door het formulier in te vullen verleent u Stichting Dagelijks Woord een niet-exclusief, onbeperkt, onvoorwaardelijk, ongelimiteerd, wereldwijd, niet-intrekbaar, eeuwigdurend en gratis recht en dito licentie om de ingevulde gebruikersinhoud of delen te gebruiken, te kopiëren, te distribueren, te reproduceren, openbaar te maken, in sublicentie te geven, te wijzigen, weer te geven, er afgeleide werken van te maken of deze anderszins te exploiteren, ongeacht op welke wijze.