Elke dag een gratis bijbeltekst in je mailbox

Bepaal zelf je ontvangsttijdstip. Kies je favoriete bijbelvertaling.


Elke dag een bijbeltekst op je smartphone

Elke dag een bijbeltekst via je sociale netwerk

H4

Romeinen 4:20-22

Abraham twijfelde niet aan Gods belofte; zijn geloof verloor hij niet, integendeel, hij werd erin gesterkt en bewees zo eer aan God. Hij was ervan overtuigd dat God bij machte was te doen wat hij had beloofd, en dat werd hem als een daad van gerechtigheid toegerekend.

Het was een proeve van vertrouwen en geduld, waaraan God Abraham onderwierp. Abraham twijfelde niet en werd enorm gezegend, geheel naar Gods belofte.

In de huidige samenleving is geduld vaak ver te zoeken. Iedereen moet overal en altijd bereikbaar zijn, iedere taak moet liefst gisteren al klaar zijn, etc… Maar God laat nog wel eens op Zich wachten, als Hij iets belooft. En dan is het moeilijk het geloof en het vertrouwen vast te houden.
Maar als je dat doet Рzo heb ik zelf ook ervaren Рis er ineens (bijna onverwacht) de oplossing van het probleem. Als je God de volledige controle over je leven geeft, is je leven in goede handen. Gaaf, h̬?

Hans | 29 april 2008 | 07:54 | 6ff63d

Je hebt helemaal gelijk hier Hans. Het is lastig om in een jachtige samenleving te wachten op Gods plan met ons leven. Om God dan de volledige controle te geven is best wel een grote stap, een lastige stap. Dat het echter absoluut de moeite waard is, daar twijfel ik niet aan.

Sebas | 3 mei 2008 | 10:46 | 1a996a

Reacties gesloten